„Vyras pasakojo, kad važiuodamas pastebėjo kelkraštyje lūkuriuojantį vienišą šunelį. Vyras pakėlė jį ir pradėjo ieškoti pagalbos“, – „The Dodo“ sakė seržantas Kyle'as Rybaskis.

Vis dėlto, nors gyvūnas iš tiesų buvo panašus į šunį, pasižiūrėjus iš arčiau paaiškėjo, kad tai visai ne šuo.

„Tuoj pat supratome, kad tai nėra paprasta kalytė. Kai ją pakėliau, pajutau, koks šiurkštus jos kailis. Gyvūno letenos buvo didesnės nei įprasto šuns. Atkreipėme dėmesį ir į aštrius nagus“, – teigė K. Rybaskis.

Pareigūnai pradėjo galvoti, su kuo gi jie susidūrė. K. Rybaskiui toptelėjo į galvą, kad jiems derėtų paieškoti nuotraukų, kaip atrodo kojotų jaunikliai.

„Tada supratome, kad tai ne šuo, o kojotas. Labai apsidžiaugėme - juk ne kasdien rankose gali palaikyti kojotų jauniklį. Visi juo žavėjosi“, – pasakojo pareigūnas.

Laimei, nors ir atsiskyręs nuo motinos, gyvūnas buvo sveikas, tačiau pernelyg jaunas, kad būtų paleidžiamas į laisvę. Dėl to pareigūnai perleido jį Viloubruko laukinių gyvūnų centrui. Čia ji augs kartu su kitais kojotais, o, išmokusi pagrindinių gyvenimo laukinėje gamtoje taisyklių, bus paleista į laisvę.

Daugiau rasite čia.