Knygyne katinas jau 11 metų. Čia jis – ne pirmasis keturkojis gyventojas. Prieš jį knygyne gyveno dar du juodi katinai. Knygyno darbuotojai juokauja, kad Spike'as tapo jų įpėdiniu.

Čia katinas „dirba“ kiaurą parą. Dienos metu jis pasisveikina su kiekvienu knygyno lankytoju, o nakčia sergi savo valdas.

„Čia jam nieko netrūksta: nei maisto, nei vandens, nei knygų, ant kurių jam taip gera miegoti. Jį vadiname naktiniu knygyno vadovu. Spike'as viską prižiūri iki pat ryto, kuomet knygynas atsidaro“, – „The Dodo“ teigė „Left Bank Books“ rinkodaros ir viešųjų ryšių specialistė Lauren Wiser.

Knygyne katinas jaučiasi kaip namuose: čia jis gali atsigulti ant kiekvienos lentynos ar pasnausti ant bet kurios knygos.

„Spike'as dievina darbą knygyne. Jis net yra įtrauktas į mūsų kontaktų sąrašą knygyno internetiniame puslapyje. Labiausiai Spike'as mėgsta miegoti: tai jis daro ten, kur jį glosto saulės spinduliai, direktorės kėdėje arba lentynų viršuje. Kai nemiega, katinas sukinėjasi priešais langus, kad praeiviai juo pasigrožėtų, arba įsilaužia į darbo susitikimus“, – teigė L. Wiser.

Knygyno įžymybė turi ir savo instagramo paskyrą.

Daugiau rasite čia.