Panašu, kad šis mažytis gyvūnėlis sugrįžo į gyvenimą tiesiog prieš tyrėjų akis. Maždaug 13 centimetrų ilgio gyvūnėlis mikliomis kojytėmis gali šokinėti visai kaip ir kengūra. Kadaise šis mažylis buvo paaukotas tam, kad vietiniams žmonėms nepritrūktų bulvių ir braškių – jo gyvenamoji aplinka paversta dirbamais laukais ir šiltnamiais, kuriuose auginamos daržovės ir vaisiai.

Iki šiandien Kintino kengūrinių šoklių niekas nematė nuo pat 1986 metų. San Diego gamtos istorijos ir nevyriausybinės organizacijos „Terra peninsular“ komanda vieno tyrimo metu aptiko keturis kengūrinius šoklius, panašius į tuos, kurie jau skelbiami išnykusiais. Komandos įtarimai pasitvirtino – taip, tai tikrai buvo išnykę gyvūnėliai.

„Neįsivaizduojate, kokie esame laimingi. Džiaugiamės, kad Kintino kengūrianms šokliams pavyko išgyventi“, – teigė „Terra Peninsular“ koordinatorė Jorge Andrade.

Džiugaus įvykio liudininkais tapę tyrėjai, prieš paleisdami Kintino kengūrinius šoklius atgal į laisvę, padarė keletą jų egzistavimą patvirtinančių nuotraukų.

Žinodami, kad gyvūnai neišnyko, tyrėjai pasiryžo užtikrinti jų gerbūvį ir išsaugoti rūšį.

Daugiau rasite čia.