Butike „dirbanti“ kalytė pakelia praeiviams nuotaiką

Gyvūnai darbe“ – tai „Purina“ socialinis projektas, kuris skatina įmones būti draugiškomis augintiniams ir sudaryti sąlygas darbuotojams į darbą atsivesti savo keturkojus draugus. Daugiau informacijos apie projektą rasite čia.

DELFI žurnalistai lankosi ir „Purina“ prizais apdovanoja jau penktą įmonę, kurioje darbuotojams leidžiama atsivesti savo augintinius. Šįkart atvykome pasveikinti butiko „Emocija“ darbuotojų.

Butiko direktorė E. Vitkė teigia, kad daugybė žmonių vitrinoje pirmiausia pastebi ne sukneles, o kalytę Kirą. Direktorei dar neteko pastebėti lankytojų, kurie būtų nepatenkinti kalytės buvimu butike – atrodo, kad gyvūnas visiems pakelia nuotaiką.

„Kai kurie, pamatę Kirą pro langą, tik dėl jos užeina vidun. Sako – aš tik pas šuniuką norėjau. Praeiviai dažnai mojuoja Kirai pro langą, fotografuoja ją“, – praeivių dėmesiu džiaugiasi E. Vitkė. Vis dėlto, pastebėjusi, kad lankytojai bijo šuns, jį pririša.

Šeimininkę ir kalytę vienijantis bruožas – užsispyrimas

Kira butike „įsidarbino“ dar būdama visai mažytė. Nenorėdama palikti mažosios augintinės namuose vienos, E. Vitkė nusprendė keliauti į darbą kartu su kalyte. Šiuo metu kalytei jau daugiau nei vieneri, paūgėjusi Kira mokosi įvairių komandų, o ateityje šeimininkė svajoja kartu su augintine dalyvauti šunų parodose ir tapti anglų buldogų veisėja.

E. Vitkė pasakoja, kad anglų buldogų draugija jai pati mieliausia dar nuo 2002 m. Prieš metus moteris neteko mylimo šuns, kurį pražudė erkių sukeliama liga, Veterinarai nebegalėjo jam padėti – E. Vitkė prisimena, kad tai jai buvo didelis smūgis, po kurio atsigauti padėjo iš vieno Airijos veislyno atsigabenta kalytė Kira.

„Su anglų buldogais turime daug panašumų. Viena iš bendrų savybių – užsispyrimas. Galima sakyti, kad tai ir žemaitiška, ir buldogiška prigimtis. Vis dėlto, buldogai tik iš šalies atrodo grėsmingi, bet iš tiesų tai – draugiški ir šilti šunys, mėgstantys būti su žmogumi. Tai toks šuo, kuriam visur reikia dalyvauti kartu su šeimininku. Jeigu namuose darote remontą, buldogas bus šalia ir stebės, ar viską teisingai darote“, – juokiasi E. Vitkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)