Naujas šeimos narys L. Dimienės namuose apsigyveno prieš porą savaičių. Moteris atrado išsekusios kalytės nuotraukas „Lauros prieglaudėlės“ feisbuko paskyroje tą pačią dieną, kai ši buvo pagauta.

Į prieglaudą keturkojė pateko iš Marijampolės „Mindrajos“, kurioje ji buvo pastebėta nusilpusi, akimis meldžianti pagalbos. Nors veterinarijos klinikoje atlikti tyrimai jokių rimtesnių sveikatos sutrikimų neparodė, gyvūno snukutis buvo apibraižytas, kūnelis – siaubingai liesas.

„Draugai pasidalino šia informacija, o šunytė man kaipmat įstrigo į širdį. Jos ausytės buvo nuleistos, akys liūdnos. Dėl išsekusio ir laibo kūnelio prieglaudoje kalytė buvo vadinama Smilgos vardu. Tą patį vakarą parašiau prieglaudos darbuotojams, kad, kai tik bus galima, paimsiu kalytę ir suteiksiu jai meilę, kurios, mano manymu, jai anksčiau neteko patirti“, – prisimena L. Dimienė.

Netrukus ramaus būdo 1,5 metų kalytė pateko į susirūpinusios moters namus. L. Dimienė prisipažįsta – kartais jai atrodo, kad gyvūnuose yra įsikūniję žmonės.

„Pavadinome ją Mina. Šiandien ji yra mylima ir priaugusi svorio, turi draugą – Rytų Europos aviganį. Jie labai gražiai sutaria ir kalytė niekada nesijaučia vieniša, nes turi „širdies draugą“, – džiaugiasi moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)