Sekmadienio vakarą bevaikštinėjanti pora rado į baltą paklodę susuktą ir galimai nukankintą 6-8 metų šunį. Apie tai kaip rado šunį ir kas vyko toliau, Kristina Mickevičiūtė papasakojo savo socialinio tinklo paskyroje.

K. Mickevičiūtė ir socialiniame tinkle rašė, ir DELFI pasakojo, kad tik radus šunį, iškart pasuko VšĮ „Vyšnių sodas“, kuri užsiima gyvūnų gelbėjimu. Atvykę gyvūnų gelbėtojai iškvietė policiją. Iš K. Mickevičiūtės pasakojimų galima suprasti, kad šuo prie bėgių išmestas buvo neseniai.

Pasiteiravus, kaip K. Mickevičiūtė jautėsi po visų įvykių, merginą tą vakarą padalina į dvi dalis. „Pirmoje istorijos pusėje, radus šunį, yra noras rasti atsakingą už poelgį. Tokie neracionalūs veiksmai, žiaurumas turi turėti atsaką“, – dalinasi liudininkė.

Tačiau kita istorijos pusė K. Mickevičiūtei kelia kitokius jausmus. „Pareigūnų reakcija į įvykį – klasikinė tragikomiška situacija“, – teigia ji.

Kaip pasakoja mergina, policijos teko laukti net dvi valandas. Esą į policiją buvo skambinta du kartus, abu kartus buvo išgirstas atsakymas, kad pareigūnai jau atvyksta į įvykio vietą. Paskambinus trečią kartą buvo sužinota, kad policijos pareigūnai – neatvažiuos.

„Po trečio skambučio buvo pasakyta, kad tegu VšĮ „Vyšnių sodas“ pakuojasi šuns lavoną, nes šiuo metu nėra kam atvykti į įvykio vietą. Tai taip pralaukę 2 valandas mes išsiskirstėme. Po maždaug 10 minučių vėl pamatėme VšĮ „Vyšnių sodas“ automobilį, tik šį kartą už jo važiavo pareigūno automobilis. Išlipęs pareigūnas dar paklausė, ar šuo yra gyvas. Taip pat pareigūnas nesuprato, kodėl gyvūnas buvo pajudintas iš įvykio vietos. Jam buvo paaiškinta, kad policijos laukėme 2 valandas ir dispečeriai liepė pasiimti lavoną, nes niekas neatvažiuos“, – stebisi vilnietė.

Tačiau nepaisant šių formalių nemalonumų, K. Mickevičiūtė tikisi, kad kaltininkai bus surasti. „Žmonės į mane kreipėsi, rašė apie panašius matytus šunis, klausė detalesnių jo bruožų. Tačiau iki dabar neturime jokios reikšmingos informacijos, kuri padėtų rasti atsakingą asmenį“, – teigia ji.

Manė, kad tai žmogaus kūnas

DELFI pavyko susisiekti su VšĮ „Vyšnių sodas“ atstove Monika. „Pareigūnai nenorėjo važiuoti, tačiau kai pasakėme, kad yra šautinė žaizda – atvažiavo“, – pasakoja gyvūnų gelbėtoja. Anot jos, ikiteisminis tyrimas jau yra pradėtas.

Ji pasakoja, kad šiandieną kūnas bus perduotas policijai. „Kaip tik kūną veža skrodimui, kad išsiaiškintų, koks gi buvo šautinis ginklas. Mes tą bylą seksime ir padėsime, kaip tik galėsime“, – teigia atstovė.

Ji neslepia, kad liudininkai buvo šokiruoti. Esą pirmiausia pamanė, kad tai žmogaus kūnas. „Vaizdas tikrai nemalonus. Tai padarė tikrai neadekvatus žmogus. Logiškai mąstantis žmogus būtų bent užkasęs tą šunį, o ne į paklodę suvyniojęs“, – teigia Monika.

Gresia laisvės atėmimas iki vienerių metų

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja DELFI patvirtino, kad toks įvykis buvo užregistruotas.

Tačiau ji nesutinka, kad liudininkams policijos pareigūno teko laukti dvi valandas. „Policija informaciją apie šį įvykį gavo 2018-04-08 18:45 val. Į įvykį policijos pareigūnai atvyko 2018-04-08 19:42 val. Toks įvykis priskiriamas C kategorijos įvykiams ir policijos patrulių reagavimo laikas į šį įvykį yra iki 60 min. Taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 310 str. 1 d.“, – teigia J. Samorokovskaja.

Kaip teigia policijos atstovė, už žiaurų elgesį su gyvūnais ir jų kankinimą gali būti taikoma administracinė bauda ar baudžiamoji atsakomybė. Šiuo atveju kaltininkui gresia baudžiamoji atsakomybė, nes gyvūnas buvo nužudytas. „BK 310 str. 1 d. numato, kad tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų“, – teigia J. Samorokovskaja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)