„Ji buvo dar jauna ir žinojome, kad galime jai padėti numesti svorio“, – „The Dodo“ sakė šiuo metu kalytę priglaudusi Sue Cable.

Kalytę apžiūrėjęs veterinaras paaiškino, kad jos viršsvorį lėmė skydliaukės sutrikimai. Gavusi reikiamus vaistus, kalytė netrukus numetė maždaug 2,5 kg, tačiau netrukus paaiškėjo, kad skydliaukė buvo ne vienintelė bėda, dėl kurios Honey turėjo viršsvorio.

Prieglaudos darbuotojai nedaug žinojo apie žmogų, pristačiusį kalytę organizacijai – panašu, kad tai buvo Honey garbaus amžiaus šeimininkės giminaitis ar ja besirūpinantis žmogus.

„Žinojome, kad kalytės šeimininkė turėjo progresuojančią silpnaprotystę. Ji pamiršdavo, kad jau yra pamaitinusi kalytę ir dėl to nuolat tik tai ir tedarydavo“, – teigė S. Cable.

Gaudama pernelyg daug maisto, Honey svėrė apie 30 kg, nors jos amžiaus sveikas biglis įprastai sveria 9 kg.

Prieglauda parengė kalytei treniruočių programas, kurios turėjo pastatyti ją ant kojų. Kalytė pradėjo lankyti baseiną, kuriame jos sąnariai pailsėdavo nuo didelio juos slegiančio svorio.

„Iš pradžių jai nepatiko vanduo, tačiau paskatinome ją judėti duodami užkandžiams morkų. Nežinau, kiek tiksliai laiko praėjo iki tol, kol ji vėl galėjo vaikščioti, tačiau vanduo jai padėjo tai padaryti“, – pasakojo S. Cable.

Bėgant laikui, Honey forma darėsi vis geresnė. Jau rugsėjo mėnesį ji buvo numetusi beveik 9 kg. Tuomet kalytė kasdien galėdavo eiti pasivaikščioti, jai buvo taikoma hidroterapija.

Iki šios dienos kalytei pavyko numesti 17 kg – beveik pusę savo ankstesnio svorio.

„Šiandien jai nesunku vaikščioti, lipti laiptais ar net pabėgėti. Dabar ji yra lyg visai kitas šuo. Akivaizdu, kad ji jaučiasi daug geriau“, – sakė S. Cable.

Daugiau rasite čia.