Netrukus internete pasirodžiusios nuskriausto gyvūno nuotraukos susilaukė internautų pasipiktinimo, kurie pasmerkė kalytės šeimininkų elgesį. Po kiek laiko paaiškėjo ir pagrindinis įtariamasis – nepilnametės šeimininkės brolis.

Kaune, Krėvės pr. 14 kieme esančiame konteineryje kankinosi palikta kalytė, uždaryta transportavimo narve. Laimei, pro šalį ėjusi pastabi moteris atkreipė dėmesį į neįprastą „šiukšlę“ ir vos tik supratusi, kas tai yra, suskubo ieškoti pagalbos. Praeivė paėmė narvą su gyvūnu ir nuvežė VšĮ „Lauros prieglaudėlė“ darbuotojams.

Prieglaudos vadovę Laurą Ališauskienę sukrėtė šitaip gyvūnu atsikračiusių žmonių poelgis. „Kalytę jau apžiūrėjo veterinarijos gydytojai. Parašėme pareiškimą į policiją – dabar vyksta ikiteisminis tyrimas“, – apie esamą situaciją informuoja ji.

L. Ališauskienė teigia, kad kalytės savininkus jau pavyko rasti, mat mergina, kuriai priklausė gyvūnas, su ja susisiekė pati. Prieglaudos vadovei buvo paaiškinta, kad kalytę į konteinerį išmetė nepilnametės šeimininkės brolis, kol ši buvo išvykusi švęsti Naujųjų su draugais. Vis dėlto, prieglaudos vadovė tikina, kad kalytė savininkams negali būti grąžinta. Kuo baigsis ši istorija, paaiškės pasibaigus ikiteisminiam tyrimui.

Administracinių teisės pažeidimų kodekse numatoma, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu gresia piniginės baudos nuo 50 iki 2,3 tūkst. eurų, viešieji darbai arba laisvės atėmimas iki vienerių metų. Bausmė skiriama atsižvelgiant į tai, kokią traumą gyvūnas patyrė, ar kaltinamas žmogus baudžiamas pirmą kartą.

Tuo metu Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacijos vadovė Brigita Kymantaitė aiškina, kad tokio gyvūno palikimas konteineryje, nors ir gyvo, yra tolygus palikimui mirti. Juk šuniukas savimi negali pasirūpinti, pabėgti, o paliktas ten jis tiesiog mirtų.

„Jei kažkas nebenori laikyti gyvūno, jis gali įdėti pastangas surasti naujus namus: įdėti skelbimą, kad dovanoja, paprašyti gyvūnų globos namų priimti gyvūną ir palaikyti, kol atsilaisvins vieta. Bėda ta, kad mūsų visuomenėje vis dar gajus stereotipas greitai užsimanyti gyvūno. Norime jį gauti čia ir dabar ir taip pat greitai jo nebenorime ir siekiame atsikratyti“, – aiškina B. Kymantaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (133)