Vėlyvą rugsėjį jauna itin prastos būklės kalytė buvo palikta prie prieglaudos. Ji buvo visa pasišiaušusi ir purvina, nuolat kasėsi. Kailis buvo toks pasišiaušęs, kad nulinkusios ausys priminė dredus.

Čikagoje esančios prieglaudos „Trio Animal Foundation“ darbuotojai suskubo apkirpti Holland. Tiesa, pasišiaušęs kailis nepasidavė žirklėms, o žmonių prisilietimai gąsdino prie to nepripratusį gyvūną. Todėl nuspręsta apkirpti kalytę su veterinaro pagalba, kuris storiems ir kietiems plaukų kuokštams pašalinti naudojo ir skalpelį.

„Susivėlęs kailis gaubė gyvūną tarsi koks kiautas ir priminė egzoskeletą. Tai buvo vienintelis būdas ją išlaisvinti iš šio kalėjimo“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė kalytės gelbėtojai.

Išlaisvinta kalytė dabar galėjo lengvai vaikščioti, šokinėti ir žaisti. Tiesa, ji nebuvo įpratusi bendrauti su žmonėmis ir kitais gyvūnais, todėl išsilaisvinimas iš kiek kitokio kiauto užtruko dar šiek tiek laiko.

Visai netrukus Holland surado ir naujuosius šeimininkus. Tik pasižiūrėkite, kaip per trumpą laiką visa tai pakeitė gyvūną neatpažįstamai.

Daugiau rasite čia.