„Mano modeliais tapo laboratorinės žiurkės ir pelės, su kuriomis atliekami testavimai. Jas išgelbėjo Milane veikianti labdaros organizacija „La Collina dei Conigli“. Kasmet Italijos laboratorijose nugaišta šimtai tūkstančių gyvūnų. Kai kurie dalyvauja mirtinuose testuose, tačiau kitus dar galima išsaugoti“, – „Bored Panda“ teigė R. Totaro.

Pagal Italijoje veikiančius įstatymus, eksperimentuose dalyvaujantys sveiki gyvūnai gali būti paleidžiami. „La Collina dei Conigli“ rūpinasi, kad bandomieji triušiai ir kiti gyvūnai galėtų sėkmingai grįžti į normalų gyvenimą ir susirasti šeimininkus.

Nuotraukose fotografė užfiksavo gyvūnų nuostabą pirmąkart pajutus saulės spindulius ant savo kailiuko, jų norą pažinti dar neatrastą pasaulį ir džiugesį patekus į laisvę.

Vieni buvo nedrąsūs, kiti kovingi arba meilūs tyrinėtojai. Kiekvieno reakciją galima įžvelgti nuotraukose. Jos atskleidžia, kad šie gyvūnai yra ne tik skaičiai laboratorijose, bet ir unikalūs individai.

„Ta karšta rugpjūčio diena buvo pirmoji, kuomet jiems nebereikėjo kalėti narvuose. Džiaugiuosi tapusi jų atgimimo liudininke“, – teigė R. Totaro.

Daugiau rasite čia.