Šunys - mūsų draugai, kurie atsiduoda mums visomis prasmėmis, yra mums ištikimi ir mato mumyse autoritetą. Mes – žmonės tiesiog privalome juos saugoti. Taigi, aptarsime kelis svarbius patarimus, kaip prižiūrėti šuniukų kailį, kad ir jie būtų laimingi, ir mes patenkinti pasiektais rezultatais, kad mūsų mažieji yra sveiki ir gražūs kaip ridikėliai.

1. Tinkama ir subalansuota mityba

Šiame ekologiškumu progresuojančiu laikotarpiu, vis dažniau žmonės susimąsto kokiu pašaru šerti savo augintinį. Tai yra ypač svarbu, nes šunų medžiagų apykaita panaši į žmogaus ir jie privalo maitintis sveikai ir subalansuotai. Įvairūs skanėstai, tokie kaip: džiovintos žuvys, džiovintos triušių ausys, džiovintos kiaulių ausys ir t.t. turėtų būti duodami tik retkarčiais, kaip paskatinimui už gerą elgesį ar dresūrai.

Tinkamiausias maistas šunims yra specialus sausas šunų maistas, mėsos pagrindu. Norėtume atkreipti Jūsų dėmesį į austrų gamintojų „Predator Red”, „Predator Dog” ar „Predator Green” , sausas šunų maistas visų amžiaus grupėms ir veislėms. Maiste esanti vištiena ir ėriena suteikia ypatingo skonio maistui ir tai puikus riebalų ir baltymų šaltinis. Upėtakis - Omega-3 rūgščių šaltinis, kuris šuns kailiui suteiks tvirtumo ir blizgesio. Maiste esantys rudieji ir baltieji ryžiai, tai vienas legviausiai virškinamų angliavandenių šaltinis. Daržovės ir žolelių mišiniai palaikys Jūsų augintinio imuninę bei virškinimo sistemą. Imuninę sistemą stiprina gyvybiškai svarbių vitaminų, riebiųjų rūgščių ir antioksidantų derinys.

Taigi, kad kailis atrodytų žvilgantis ir sveikas, jis pirmiausiai turi būti pamaitintas iš vidaus. Juk mūsų išorė yra mūsų vidaus atspindys, tas pats yra pritaikoma ir šunims. Ar maistas tinkamas Jūsų augintiniui parodo jo kailio išvaizda, - dalinasi savo įžvalgomis Zoohobis.lt gyvūnų prekių internetinės parduotuvės įkūrėja J. Sinkevičienė.

2. Kailio priežiūra

Šuns kailio priežiūra yra gana kruopštus ir atsakingas darbas. Kailį reikia kruopščiai šukuoti ir plauti. Išnarploti visus susivėlusius plaukus ir galimus mazgelius. Kad kailis atrodytų blizgantis ir žvilgantis – būtina jį plauti ne šampūnu, o specialiai tam skirtu šampūnu šunims ir būtinai naudoti kondicionierių. Kuo natūralesniu, be parabenų ar kitų cheminių priedų.

Puikus pasirinkimas yra speciali kosmetika šunims Espree. Espree šampūnas šunims tai natūralus, maitinantis šuns kailį produktas. Maitina ir drėkina sausą bei pažeistą šuns kailį, pagerina kailio tekstūrą, palengvina iššukavimą, - pataria Zoohobis.lt savininkė J. Sinkevičienė.

3. Šukos ir kasdienis šukavimas

Šunys kaip ir žmonės, turintys plaukus, atitinkamai turi kailį, todėl jį reikia tinkamai šukuoti. Šukas pasirenkame pagal augintinio kailio tipą.Trumpaplaukiams tiks furminatorius ar guminė pirštinė. Ilgaplaukiams - tankios šukos, šukos su besisukančiais dantukais ar šepečiai. Jų pagalba galima pašalinti negyvo pokailio sluosknius, nepažeidžiant odos.

Reguliariai šukuojant šunį, apsaugosite jį nuo savėlų susidarymo ir save nuo nereikalingų rūpesčių, o šuo atrodys tvarkingai. Šukuojant šuns kailį, jūs padėsite jam paskirstyti natūralius gyvūno riebalus, oda bus sveikesnė, o kailis atitinkamai blizgės.

Taigi, kokį indėlį įdėsite, tą ir turėsite. Jūsų pačių pastangos ir meilė gyvūnui, natūraliai padarys jį laimingu, sveiku ir gražiu. Neveltui sakoma, kad žmogaus akys išduoda jo vidinę būseną. Taip ir su šunimis, jų akys parodo kaip ir kiek stipriai mes mylime juos. Jų kailis – kaip kruopščiai ir atsakingai mes prižiūrime juos. Linkiu visiems, turintiems augintinius, skirti ypatingą dalelę meilės jiems - pataria Zoohobis.lt įkūrėja J. Sinkevičienė.