Knygai buvo pasirinkta ir viena nuodingiausių pasaulio gyvačių – agresyvi juodoji mamba, kilusi iš Afrikos. Nors fotosesija turėjo būti saugi, juodosios mambos savininkui nepasisekė pagauti jos kabliu, o išsigandusi gyvatė kirto į fotografo koją. Pradėjus iš žaizdos plūsti kraujui, M. Laita tikėjosi blogiausio.

Net ir žinodamas, kad gyvatės įgėlimas yra mirtinas, fotografas neskubėjo į ligoninę priešnuodžiui gauti ir tęsė fotosesiją. Laimei, tai tebuvo vadinamasis „sausasis įkandimas“, kuomet gyvūnas neįšvirkščia savo nuodų arba šie išstumiami smarkiai plūstančio kraujo.

Vėliau peržiūrėjęs savo nuotraukas, M. Laita nustebo supratęs, kad jam pavyko įamžinti paties įgėlimo akimirką. Netrukus atsirado manančių, kad įvykis surežisuotas dėl knygos išgarsinimo. Vis dėlto, fotografas tvirtina siekiantis, kad žmonės kalbėtų apie knygą, o ne apie įgėlimą. „Dėl šios kvailos situacijos atrodau kaip nutrūktgalvis beprotis, nors toks nesu“, – sakė fotografas.

Vienetams pavyksta išgyventi juodosios mambos įgėlimą nesigydant. Fotografo atvejis yra itin retas, todėl jis paminėtas Vikipedijos puslapyje apie juodąją mambą.

Kviečiame pasižiūrėti į fotografo nuotraukas.

Daugiau rasite čia.