Kai kurie žmonės manė, kad garsus skleidžia kojotas, tačiau moteris vis tiek nuvažiavo iki kalno ir viena į jį įkopė tam, kad įsitikintų, kad ten tikrai nėra šuo, prašantis pagalbos.

Kopdama ji aiškiai išgirdo šuns lojimą. T. Smith mėgino nustatyti, iš kurios pusės sklinda garsas, bet tai nebuvo paprasta ir pradėjus temti jai teko sustabdyti paieškas. Kitą dieną ji sugrįžo prie kalno su draugu – Sean'u Nicola. Šįkart pastangos nenuėjo veltui: jau beprarandantys viltį surasti gyvūną, po keleto valandų žmonės visgi išgirdo aiškų lojimą, pagal kurį buvo galima nustatyti šuns buvimo vietą.

Ant vienos iš uolėtų viršūnių stovėjo alkana kalytė ir buvo akivaizdu, kad ilgiau ji nebūtų išgyvenusi. S. Nicola paėmė kalytę į rankas ir visi saugiai nusileido žemyn.

Tuo metu gelbėtojai dar nežinojo, kad kalytė vardu Chloe tokiomis baisiomis sąlygomis išgyveno šešias dienas. 14 metų gyvūnas pabėgo nuo savo šeimininko, vaikštinėjusio su augintine prie kalno. Įprastai ji rasdavo kelią atgal namo, bet šįkart jai nepasisekė.

Kalytės šeima sielvartavo, nes jų pastangos surasti dingusią kalytę buvo bevaisės. Pagaliau surasta Chloe, anksčiau svėrusi 41 kg, dabar svėrė vos 12 kg. Ją radę žmonės, vos tik nusileidę žemyn, pamaitino kalytę ir paskleidė džiugią žinią, kad Chloe pagaliau surasta.

Netrukus kalytė buvo pristatyta savo šeimininkams, kurie padėjo gyvūnui susigrąžinti ankstesnę formą.

Daugiau rasite čia.