Netrukus moteris susisiekė su gyvūnų prieglauda „Rocket Dog Rescue", kuri priėmė benamį gyvūną ir nugabeno jį į San Franciską.

Nuo to laiko jis buvo keliskart priglaustas, tačiau nuolat grąžinamas atgal į prieglaudą. Vieną dieną Carol Messina pastebėjo šio šuns nuotrauką internete.

„Vos tik jį pamačiusi, norėjau juo pasirūpinti. Taip pat man labai patiko jo vardas, nes esu didelė „Žvaigždžių karų“ gerbėja - turiu katę, kuri taip pat pavadinta vieno iš šio filmo herojų vardu. Tai likimas. Žinojau, kad šis gyvūnas turi būti su manimi, kad ir kas benutiktų“, – „The Dodo“ sakė naujoji Solo šeimininkė.

Iš pradžių naujuose namuose šuo buvo baikštus ir nedrąsus. Visą gyvenimą gatvėse praleidęs gyvūnas neskubėjo pasitikėti žmonėmis ir neiškart suprato, kad naujoji vieta yra jo tikrieji namai.

„Pirmaisiais gyvenimo kartu mėnesiais Solo uodega nuolat būdavo nuleista prie jo kojų. Jis nenorėjo bendrauti nei su kitais gyvūnais, nei su žmonėmis, nenorėjo būti glostomas. Greitai įsitikinau, kad šuo turi klausos sutrikimų bei jo dantys prastos būklės“, – teigė C. Messina.

Šeimininkė susirūpino šuns sveikata ir kreipėsi į veterinarą. Sulaukęs medicininės pagalbos, gyvūnas kaipmat pasikeitė.

Dabar šuo ne tik mėgsta žaisti ir bėgioti. Jis greitai susidraugauja su kitais šunimis, netgi turi geriausią draugą. Rodos, pagaliau gyvūnas pradėjo mėgautis gyvenimu.

Solo mėgaujasi kiekviena jam likusia diena. Tam, kad senstantis šuo jaustųsi geriau, šeimininkė ketina persikraustyti į namus, kuriuose nebūtų laiptų. Taip pat ji svajoja priglausti ir daugiau senų šunų.

„Labai džiaugiuosi, kad šuns būklė gerėja. Tai geriausia, ką esu padariusi savo gyvenime. Jis įkvėpė mane priglausti ir daugiau šunų, kuriems reikalinga pagalba“, – teigė C. Messina.

Daugiau rasite čia.