„Ar matėte šuns laidotuves? Laidojo, lyg būtų miręs prezidentas. O ar matėte, kaip laidojo policijos pareigūną, kuris žuvo tarnybos metu?“ – pareiškė A. Komskio advokatė Aušra Ručienė.

Advokatė teigė, kad iš įvykio išpūstas burbulas, o baudžiamoji byla iš viso neturėjo būtų pradėta, nes, anot jos, neteisingai buvo interpretuotas baudžiamasis kodeksas, nebuvo atlikta ir ekspertizė.

Prokurorė Regina Bučinskaitė neigia tokius advokatės teiginius ir sako, kad bylą galima pradėti ne tik nesant skundui – ji gali būtų iškelta net pagal žiniasklaidoje paskelbtą informaciją. O čia buvo nustatytas faktas, kurio neginčijo ir pats A. Komskis, tik kilo ginčas dėl aplinkybių.

A. Komskis su advokate tikina, kad šuo tikrai nušautas, tačiau esą netyčia. Be to, patikino, kad žiauraus elgesio su gyvūnais nebuvo, nes gyvūnas po šūvio nesikankino – nugaišo iškart.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnams A. Komskis sakė, kad kulka atšokusi rikošetu, kai jis paleido vieną šūvį į orą, tik norėdamas pagąsdinti šunį. A. Ručienė tikina, kad A. Komskio pasakojimo niekas nė netikrino. Anot jos, nei ikiteisminio tyrimo, nei nagrinėjant bylą.

Klaipėdos apygardos teismas, išklausęs advokatės pateiktus skundus, atnaujinti įrodymų tyrimą tenkino iš dalies – bus papildomai apklausti ekspertizes analizavę specialistai. Tuomet, anot teismo kolegijos sprendimo, bus aišku, ar reikia papildomų tyrimų dėl galimai rikošetu atšokusios kulkos, ar ne. Kitaip tariant, po specialistų apklausos ir paaiškės, ar reikia bylą grąžinti tyrimui ekspertiniu keliu.

Pasieniečių šunį nušovusiam A. Komskiui Tauragės teismas skyrė daugiau nei 5,4 tūkst. eurų baudą ir konfiskavo jo ginklą. Jis taip pat turės atlyginti daugiau nei 8 tūkst. eurų žalą pasieniečiams už nušautą šunį.

DELFI primena, kad pareigūnams surengus pasalą, sulaikytas krovinio atsiimti atvažiavęs 31-erių Pagėgių gyventojas, dar trys vyrai spruko į mišką. Bardinų užkardos kinologas su trejų metų belgų aviganiu Ramziu apie tris kilometrus sekė bėglių pėdsakais, čia netrukus į šunį buvo paleistas šūvis – jis nugaišo vietoje.

Kaip po įvykio informavo pasienio tarnybos atstovai, incidentas įvyko dieną, šuo buvo su specialia šviesą atspindinčia liemene su VSAT skiriamaisiais ženklais.

Tarnybinį pasieniečių šunį nušovė tuometinio Seimo vicepirmininko „tvarkiečio“ Kęsto Komskio ir Pagėgių mero Virginijaus Komskio brolis.

Tačiau kaltu dėl pasieniečių šuns nušovimo pripažintas A. Komskis parašė apeliacinį skundą ir prašo visiško išteisinimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (304)