Niujorke, Kent'o gyvūnų prieglaudoje, gyvenęs šuo buvo atrinktas į programą, kurios metu pitbuliai apmokomi tapti terapiniais šunimis. Jo potencialą pastebėjęs Bernice'as Clifford'as „The Dodo“ teigė, kad visi šunys yra saviti – vieni gali visą dieną praleisti gulėdami ant sofos su savo šeimininkais, kol kiti geriau jaučiasi terapinių šunų vaidmenyje. Anot jo, Koda nestokojo energijos šiam darbui, jis puikiai sutarė su kitais šunimis ir tiko šiam darbui.

Koda mokėsi daugiau nei metus laiko, po kurių surado sau tobulai tinkančią šeimininkę - kineziterapeutę Fioną Gilbert iš Kalifornijos, kuriai 2003 m. buvo diagnozuota išsėtinė sklerozė. Ji nesėkmingai kovojo su simptomais tol, kol pamatė dokumentinį filmą apie terapinių šunų poveikį sergantiesiems. 2014 m. ji pareiškė norą gauti terapinį šunį, tačiau jo dar reikėjo sulaukti.

„Mano vyras visada tikėjo, jog viskas, ko man reikia, yra terapinis pitbulis, tačiau jam vis atsakydavau: nebūk kvailas, tokių dalykų nebūna. Ir štai šiandien aš esu su nuostabiu terapiniu pitbuliu – ne kasdien pamatysi kineziterapeutę, kuriai judėti padeda šuo. Turiu daug keliauti darbe ir tai fiziškai sekina“, – teigė moteris.

Koda padeda moteriai judėti darbe. „Kai pitbulis šalia, galiu gaminti vakarienę ir kalbėtis su savo vyru nebijodama užmigti ant sofos. Vaikščiojimas buvo sunkiausias ir labiausiai sekinantis dalykas turint tokį sutrikimą - kai šalia yra Koda, žinau, kad esu saugi ir nejaučiu tokio didelio nuovargio“, – teigė pitbulio šeimininkė.

World's most serious #pitbullservicedog #teamkoda @animalfarmfoundation @apryllea @vincecamuto #servicedog

A post shared by Fiona Gilbert (@fi_gilbert) on Feb 4, 2017 at 11:22am PST

When #puppy #kisses go too far! #pitbullservicedog #teamkoda @apryllea @animalfarmfoundation @vimmia_active

A post shared by Fiona Gilbert (@fi_gilbert) on Feb 5, 2017 at 8:18pm PST

Koda kisses #pitbullservicedog #teamkoda #figilbert

A post shared by Fiona Gilbert (@fi_gilbert) on Jan 29, 2017 at 10:27am PST

Daugiau rasite čia.