Kai atvyko prieglaudos „Hope for Paws“ darbuotojai, Summer slėpėsi krūmuose ir tyliai rūpinosi ką tik gimusiais šuneliais. Prieglaudos įkūrėjas Eldad'as Hagar'as prisimena, kaip kalytė apsidžiaugė išvydusi gelbėtojus tarsi nujausdama, jog jie atvyko jai padėti.

„Kai prie jos prisiartinome, ji buvo visiškai rami ir iškart leido mums pakelti jos jauniklius. Tai mus nustebino, nes įprastai ką tik šuniukų atsivedusios kalytės labai saugo savo jauniklius nuo aplinkinių“, – „The Dodo“ teigė E. Hagar'as.

Gelbėtojai vieną po kito iš krūmų ištraukė mažylius, o kalytė sekė akimis kiekvieną jų judesį ir rūpinosi, kad visi šuneliai patektų į geras rankas.

Atrodo, jog gyvendama gatvėje Summer sutikdavo gerus žmones, kurie duodavo jai paėsti, todėl ir dabar nejautė jokios grėsmės.

Kai visi surinkti šuneliai gulėjo pintinėje ant minkšto pledo, prie jų prisijungė ir Summer – šeima buvo pasiruošusi naujam, gražesniam gyvenimo etapui.

Gyvūnai buvo nugabenti pas veterinarą ir, laimei, jie visi buvo sveiki. Po apžiūros prieglaudos darbuotojai nustebo supratę, jog Summer yra Pikardijos aviganis – šios veislės šunys retai randami klaidžiojantys gatvėse.

Šiuo metu šunų šeima laimingai gyvena kartu. Vieną dieną jaunikliai taps tokie pat dideli ir šaunūs kaip jų mama ir bus pasiruošę būti priglausti.

Daugiau rasite čia.