Tuo metu Alexis Magoo išgyveno sudėtingą laikotarpį ir tikėjo, jog priglaudusi Kilą atsigaus – moteris buvo teisi.

„Visą laiką buvau labai liūdna ir nuolat nerimavau. Kalytė akimirksniu įkvėpė manyje džiaugsmą. Jos akys spinduliuoja vien meile“, – „The Dodo“ sakė A. Magoo.

Moteris priglaudė 9 mėnesių Kilą ir nuo pat tos akimirkos žinojo, kad kalytė yra ypatinga. Neaišku, kaip ji tapo akla ar tokia buvo nuo gimimo, tačiau kalytė elgiasi taip, tarsi jai viskas būtų gerai. Atrodo, jog Kila nesijaučia kitokia nei visi.

Kai kalytė pirmąkart pasirodė naujuose namuose, jai teko nemažai iššūkių, dėl kurių jos šeimininkė iš pradžių šiek tiek jaudinosi, pavyzdžiui, moteris nerimavo, kaip kalytei seksis lipti laiptais, tačiau pasirodė, jog jai nėra nieko neįmanomo.

„Treniravausi su ja visą laiką. Priešais laiptus pakeldavau jos kojas vieną po kitos norėdama parodyti, kaip tai daroma. Po poros mėnesių ji ne tik mokėjo užlipti laiptais į viršų, bet ir bėgdama nusileisti žemyn“, – džiaugiasi šeimininkė.

Dabar Kilai 2-eji ir ji jaučiasi taip puikiai, tarsi galėtų viską matyti. Norėdama susipažinti su nauja aplinka, kalytė vaikščioja mažais rateliais po visą erdvę tol, kol pradeda joje orientuotis. Po to ji jau gali drąsiai lakstyti ir žaisti nebijodama, jog kur nors atsitrenks ar nukris.

„Ji neįtikėtinai protinga. Kai liepiu sustoti, eiti kairėn, dešinėn, kai pranešu apie kliūtį – ji viską supranta“, – teigia A. Magoo.

Nors savo pirmosiomis gyvenimo dienomis kalytė susidūrė su siaubingu žmonių žiaurumu, ji neturi jokių nuoskaudų ir yra labai švelni.

„Ji tokia pat laiminga kaip ir bet kuris kitas mylimas šuo. Visuomet sakau, jog ji nėra kitokia ir ji gali matyti, tačiau ne akimis. Nežinau, ką daryčiau be jos – ji yra mano geriausia draugė“, – teigia šeimininkė.

Daugiau rasite čia.