Tuo metu naujoji katytės šeimininkė niekur negalėjo jos rasti ir jaudinosi, kad gyvūnas ištrūko iš namų ir pabėgo. Praėjus 4 dienoms, iš kamino moteris išgirdo miaukimą – staiga ji suvokė, kas iš tiesų nutiko.

Ji iškart paskambino Žiauraus elgesio su gyvūnais prevencijos karališkajai draugijai (angl. Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals, RSPCA) ir kartu su Mersisaido ugniagesiais gelbėjo išsigandusią katytę iš nelaisvės nuo 8 val. 30 min. ryto iki pat 12 val. 30 min.

„Turėjome nuspręsti, kaip išlaisvinsime katytę. Iš pradžių užsiropštėme ant stogo ir kaišiojome į jį strypus tikėdamiesi, jog tai padės jai nusileisti žemyn“, – teigė RSPCA inspektorius Matt'as Brown'as. „Kai supratome, jog iš to nebus jokios naudos, nusileidome žemyn ir praardėme židinį. Naudodami ilgus strypus, pagaliau ją išlaisvinome. Žinoma, tai ilgai užtruko, bet buvo verta. Apsidžiaugėme, kai katytė vėl buvo laisva.“

Lola ir jos gelbėtojai buvo suodini nuo galvos iki kojų, bet niekas nekreipė į tai dėmesio – visi buvo laimingi, nes po ilgų bandymų pavyko išlaisvinti gyvūną.

Netrukus Lola buvo nugabenta į vietinę veterinarijos kliniką ir buvo apžiūrėta. Katytė grįžo namo sveika – šeimininkai tikisi, jog ji greitai pripras prie naujų namų ir nebeieškos tokių pavojingų slaptaviečių.