Balandžio 22-oji, šeštadienis: talentingiausi ir „dvariškiausi“

„Nemiegam - Darom". Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centras jungiasi prie nacionalinės akcijos „Darom" ir kviečia šunų mylėtojus 10.00 val. į Vilniaus Vingio parką drauge tvarkyti aplinkos.

Šunų kinkinių sporto klubas Top dogz organizuoja šunų kinkinių sporto varžybas „Burunduko taurė 2017", kurios vyks prie Kernavės nuo 12.00 val. Šiose varžybose labai laukiami šunų kinkinių sporto naujokai – dar neragavę startinio jaudulio „pirmokai“. Šunys ir jų šeimininkai varžysis skirtingose kategorijose, todėl žiūrovai galės išvysti skirtingų transporto priemonių naudojimą: vienas ar du šunys su paspirtuku, keturių šunų kinkinys, dviratininkas (-ė) ir šuo, bėgikas (-ė) ir šuo, vaikų bėgimas (su šunims, suprantama, nes dar ne laikas vaikams vieniems po mišką lakstyti...).

Alytaus šunų mylėtojų klubas „Canis“ visus klubiečius kviečia švęsti Šuns dieną Tarzanijos parke nuo 15.00 val. Šeimininkų ir jų augintinių lauks linksma treniruotė su šunimis ant Nemuno kranto, klubiečių piknikas ir pasirengimas artėjančiai Alytaus klubo organizuojamai šunų parodai.
Pakruojo dvaras taip pat minės Šuns dieną – renginio „Aristokratiška uodeguotojo Ulfo diena dvare“ metu vyks dresuotų šunų pasirodymai ir „dvariškiausio“ šuns rinkimai.

Biglių klubas rinksis į šunų lauko bandymus Kupiškyje.

Lietuvos taksų mylėtojų klubo taksai „vesis“ savo šeimininkus į darbą – vyks kraujasekių šunų lauko bandymai Raseinių rajone.

Vyks Pasaulinis pasivaikščiojimas su Berno zenenhundais, jis startuos Trakuose, Birutės g. 44 prie Trakų rajono jaunimo turizmo ir laisvalaikio centro, nuo 12.00 valandos. Šis pasivaikščiojimas organizuojamas skirtingose šalyse tą pačią dieną. Jo metu siekiama populiarinti meilę šunims, rūpintis šunų gerove. Pasivaikščiojimai su Berno zenenhundais taip pat planuojamas Vilniaus, Kauno, Panevėžio ir Šiaulių regionuose.

Balandžio 23-ioji, sekmadienis: protingiausi ir smalsiausi

Kaniterapijos asociacija kartu su Lietuvos retriverių mylėtojų klubu organizuos susitikimą – diskusiją „Šunys kaniterapijai ir edukacijai“. Jis skirtas visiems, ką domina edukacija bei terapija su šunimis ir kviečia Lietuvos šunų mylėtojus bei augintojus su savo augintiniais aktyviau įsitraukti į šią prasmingą veiklą. Susitikimas nuo 11.30 val. vyks LKD Mokymo centre (Visorių g. 8, Vilnius).

„Vivid Vilnius“ nuo 14.00 val. organizuos ekskursiją su mopse Bela ir kvies pasivaikščioti po senąjį Vilnių „Šuniškų pėdučių takais“. Ekskursijos metu bus galima sužinoti, kokią vietą didikų gyvenime užėmė keturkojai draugai, kokios buvo populiariausios šunų veislės, kiek kainavo geras veislinis šuo, į kokį „nusižengimą” akis užmerkdavo moterų vienuolyno vyresnybė, kaip šunys padėjo miestiečiams atsikratyti nekenčiamo veikėjo paminklo, kaip šuns įvaizdį panaudojo bažnyčia ir daug kitų „šuniškų istorijų“...

Dresūros ir laisvalaikio klubas „URBAN DOG“ Vilniuje nuo 10.00 val. kviečia į šuns auklėjimą pažiūrėti „kitu kampu“ – tapti šuns vedliu ir lyderiu, o ne bosu, šuns draugu, o ne skanėstų nešiku. O kai baigiasi skanėstai – kas tada? Tai bus specialūs vienos dienos mokymai, kurių metu bus dalijamasi ne tik teorinėmis ir praktinėmis žiniomis, bet specialistai atsakys į jums rūpimus klausimus.

Balandžio 24-oji, pirmadienis: darbščiausi ir draugiškiausi

Pirmadienį daugiau kaip pusšimtyje Lietuvos įmonių ir bendrovių kartu su savo šeimininkais „darbuosis“ šunys!

Suderinę su vadovais ir bendradarbiais, šunų mylėtojai vesis savo augintinius į darbą ir visi draugiškai dalyvaus fotografijų konkurse „Kolega šuo - pozityvas darbe“.

Vakarop „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ kvies į vakarienę su augintiniais, o draugiškos gyvūnams kavinės pakvies su šunimis užsukti pietų. Kai kurios netgi teiks nuolaidas atėjusiems su augintiniais.

Veterinarijos gyvyklos, gyvūnų prekių parduotuvės ir kirpyklos Šuns dienai skirs „nuolaidų lietų“, kad visi šunų mylėtojai galėtų palepinti savo augintinius.

Šuns dieną švęskime pozityviai!