1.Havanos bišonai
Šie šuneliai sveria tik 7 – 8 kg, mėgsta keliauti (na suprantate – nuo sofos iki šaldytuvo). Protingi, nedidukai Havanos bišonai – puiki draugija. Jei tik leistumėte, jie visą dieną prasėdėtų ant kelių.

2. Mopsai
Mopsai su raukšlėtais snukučiais ir riestomis uodegytėmis šturmu paėmė visą pasaulį. Žavūs, protingi mopsai visada žino, ko nori – 99 proc. laiko tiesiog nieko neveikti ir su savo šeimininku.

3. Čiau-Čiau
Kinijoje vadinami šunimis liūtais šie kailiniuoti šunys yra ištikimi, tylūs ir nepriklausomi. Jie nėra itin energingi, tad juos galima auginti bute.

4. Bobteilai
Šie šunys myli šeimininkus, yra jiems be galo atsidavę. Tai tikri šeimos šunys.

5. Bladhaundai
Tai dideli šunys, sveriantys iki 50 kg, tačiau jie nėra itin energingi, lepūs, jiems nereikia išskirtinės priežiūros. Jie garsėja puikia uosle.

6. Kurtai
Kurtai gali bėgti 70 kilometrų per valandą greičiu, bet jie – vieni tingiausių šunų. Jautrūs, baikštūs, tad šie šunys tikrai netrukdys žiūrėti jūsų mėgstamo serialo.

7. Buldogai
Buldogai nėra itin energingi šunys. Jie žavūs, prieraišūs, o ilgai vedžioti jų nereikia. Jiems labiau patinka gulinėti prie šeimininko.

8. Basethaundai
Trumpakojai, ilgaausiai basethaundai puikiai sutaria su vaikais ir gyvūnais ir nekelia triukšmo namuose. Puikus pasirinkimas tinginukams.

9. Vokiečių dogai
Šie didžiuliai šunys yra viena iš ramiausių veislių. Jiems reikia daug erdvės ir jaukaus guolio.

10. Bulmastifai
Nors ir dideli – sveria apie 60 kg, raumeningieji bulmastifai yra tikri šeimos šunys. Jie puikiai jausis pas šeimininkus, kurie juos myli, bet palaiko tvarką.