Spalio 23 d. (penktadienis)

Menų spaustuvė: Premjera, spektaklis „Alisa“. Režisierius Antanas Obcarskas ir pjesės autorius Laurynas Adomaitis imasi kolektyvinės traumos temos (kartu jie taip pat kūrė spektaklį „Voicekas“, skirtą „Germanwings“ katastrofos tyrimui). Išliekanti kūrybinė idėja – pagarsėjusi kaip „vidutinybių drama“ – yra ta, kad didžiausiu žiaurumu pasižymintys įvykiai ir žmonės yra neišskirtiniai, neherojiški ir kasdieniai, o jų problemos – visiems pažįstamos.
Spektaklio "Alisa" repeticija

Spalio 22 - 29 d.
Kino centras „Garsas" atveria duris Lietuviško kino dienoms 2020.
Programoje bus rodomi 2019 – 2020 metais sukurti vaidybiniai, dokumentiniai, pilno ir trumpo metro lietuvių režisierių filmai nuo studentiškų iki profesionalų darbų. Daugiau informacijos: www.garsas.lt

Spalio 23 - 25 d. (penktadienį – sekmadienį)

Vilniaus galerijų savaitgalis: Įprastai rugsėjo pradžioje vykdavęs Vilniaus galerijų savaitgalis, kaip ir daugelis kitų renginių, šiemet buvo priverstas pakeisti savo datas. Lankytojai bus kviečiami pasivaikščioti po 36 sostinės parodines erdves ir pažinti jų veiklos ypatumus.

5-asis Vilniaus galerijų savaitgalis šiais metais apjungia virš 30 įvairių meno erdvių. Jame dalyvauja ne tik privačios galerijos, bet ir menininkų bei nepriklausomų kuratorių valdomos meno erdvės, gilias tradicijas turinčių organizacijų galerijos, taip pat muziejai, meno centrai ir privatūs kolekcininkai.

Nacionalinė dailės galerija dalyvauja 5-ajame Vilniaus galerijų savaitgalyje ir kviečia lankytojus į nemokamas ekskursijas, susitikimus su menininkais bei videofilmų peržiūrą.

VDA parodų salės „Titanikas“ dalyvauja Vilniaus galerijų savaitgalyje, rekomenduoja aplankyti
šiais metais bakalauro studijas VDA Grafikos katedroje baigusios menininkės Ievos Trinkūnaitės ekspoziciją „Instinktas“ bei Audriaus Janušonio naujausią, per pastaruosius trejus metus sukurtų darbų parodą „Signalai ir giesmė“.

Lokacijų žemėlapis, diskusijų ir renginių gidas čia: vilniausgalerijusavaitgalis.lt

Spalio 24 d. (šeštadienis)

Roko naktys“ kviečia į muzikines dirbtuves: mokys klaipėdiečius groti roką. Po festivalio „Roko naktys“ vėliava gimusi muzikinių dirbtuvių ir koncertų serija šį šeštadienį grįžta į Klaipėdą. Rugsėjį įvykęs pirmasis tokio formato renginys susilaukė didelio susidomėjimo, tad tikimasi, kad šios dirbtuvės taps viena iš pajūrio tradicijų.

Šį šeštadienį dirbtuvės vyks alternatyvios muzikos gerbėjų pamėgtame klube „Shelter Pub“, o meistriškumu ir scenine patirtimi, sukaupta koncertuojant su žymiausiais Lietuvos muzikantais, dalinsis būgnininkas Mykolas Eiva. Po dirbtuvių toje pačioje vietoje lankytojų laukia jau tradicija tapęs „Rokotekos“ vakarėlis.

Spalio 24 - 25 d. (šeštadienį – sekmadienį)

Lietuvos rusų dramos teatre (LRDT) vyks spektaklio „Utopija“ premjera. Spektaklis sukurtas pagal prestižine Rusijos teatro premija „Auksinė kaukė“ įvertintą dramaturgo Michailo Durnenkovo pjesę. Vienos dalies tragikomedija rodoma Didžiojoje salėje rusų kalba su lietuviškais titrais.
„Utopija“

Spalio 25 d. (sekmadienis)
Europos parko muziejuje vyks renginys, kurio dalyviai leisis į dėmesingą kelionę po meno pasaulį, patirs meną „lėtai“ kartu su atidos mokytoju Pauliumi Rakštiku. Renginyje bus kviečiama stabtelėti, atsikvėpti, pažvelgti sukoncentravus dėmesį, pajusti „čia ir dabar“ akimirką... Atrasti meno ir gamtos vienovę, pažinimo džiaugsmą, pajusti gamtos ritmą, kraštovaizdį, ugdyti dėmesingumą ir vidinę ramybę. Tai kvietimas meną pažinti taip, kad ši patirtis būtų gili, prasminga ir paliečianti, turiningai praleisti laiką.
Europos parkas. M. Samper „Nesibaigiantis šaltinis“.

Spalio 26 d. (pirmadienis)

Užupyje įsikūrusioje „AP galerijoje“ atidaroma menininkės Kristinos Danilevičienės smėlio paveikslų paroda „Smėlynai“.

***
Lietuvos teatro sąjunga: Monospektaklis „Man ilgu“.

Spalio 27 (antradienis)

Vilniaus Mažasis Teatras: Kirilo Glušajevo režisuotas monospektaklis pagal garsiojo švedų režisieriaus ir rašytojo Ingmaro Bergmano kūrinį „Dvasiniai reikalai“.

Spalio 28 d. (trečiadienis)

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje – muzikologo V. Gerulaičio paskaitų ciklas apie Liudwiką van Beethoveną. 2020-ieji – jubiliejiniai L. van Beethoveno metai. Sukako 250 metų nuo jo gimimo.

Nacionalinėje bibliotekoje taip pat vyks Vilniaus Gaono metų knygos renginys, bus pristatomos
dvi Aušros Pažėraitės knygos: „Nesuk į kelią iš takelio: Lietuvos žydų religinės ir filosofinės minties paveldo trajektorijomis“ ir „Religinio žmogaus atsakomybė: Lietuvos žydų rabiniška mintis tarp racionalizmo ir chasidiško misticizmo“

***
Menų spaustuvė: spektaklis „Dabar aš esu“ – žaisminga ir jautri dviejų jaunų žmonių pokalbio studija, vaidinama teatrui nebūdingoje erdvėje, pasitelkiant natūralų apšvietimą ir garsą.

Spalio 29 (ketvirtadienis)

Ukmergės kultūros centras: Projekto „30 metų šviesos“, skirto Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečio įprasminimui, susivienijo grupė atlikėjų: dainų autorė ir atlikėja Raminta Naujanytė – Bjelle, režisierius Augustas Gornatkevičius ir choras „Polifonija“, savo idėjas, entuziazmą, patirtį panaudosiantys unikalaus sceninio veiksmo kūrimui.

Programa grindžiama nestandartiniais jaunosios kartos režisieriaus A. Gornatkevičiaus sprendimais, kūrėjos Bjelles bei choro akademinės, elektroninės bei eksperimentinės muzikos derme, kuri pateikiama kaip muzikinis performansas.

Spalio 30 d. (penktadienis)

Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras: G. Puccini opera „Madam Baterflai

***
LRDT: spektaklyje „Zoikos butas“, pastatytame pagal garsiąją Michailo Bulgakovo (1891–1940) komediją, vyrauja ypač smagus tekstas, kostiumuotų intermedijų kaleidoskopas, gyvenimiškų paradoksų virtinė ir groteskiški charakteriai – visa tai atspindi prieškario sovietinės Rusijos NEP-o (Naujosios ekonominės politikos) laikotarpį, t.y. trumpą laisvosios rinkos suklestėjimo periodą.
„Zoikos butas“

***
Muzikinis teatras ,,Legendos”: Į savo autorinių dainų koncertą muzikiniame klube „Legendos“ Vilniuje kviečia žinomas aktorius, dainų autorius ir atlikėjas Vladas Bagdonas. Nors pandemija pusmečiui buvo sustabdžiusi koncertinę veiklą, karantininį laikotarpį artistas praleido turiningai – išleido muzikinį albumą „Medžio degimas“, į kurį sudėjo įvairių laikų savo atliekamas dainas. Vakaro metu suskambės ir kelios visiškai naujos dainos.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)