Spalio 2-4 d. (penktadienį – sekmadienį)

Litexpo rūmai: meno mugė ArtVilnius’20.

Sakoma, kad tai didžiausias vizualiųjų menų renginys visame Rytų Europos regione. Lankytojams paruošta plati programa, bus pristatyta 50 galerijų ir 200 menininkų iš 10 šalių. „ArtVilnius’20” visų laukia privačios tarptautinės meno kolekcijos, instaliacijų, skulptūrų ir performansų paroda „Takas“, vyks susitikimai su meno žvaigždėmis, diskusijos, konferencijos ir edukacijų programa. Šių metų naujovė – atskira performansų erdvė.

„ArtVilnius“ jau ketvirtą kartą organizuoja renginį „Naktis galerijoje“. Naktinėtojai į miesto galerijas kviečiami spalio 2 dieną, penktadienį, galerijų durys bus atviros iki 23 valandos.

*
Vilniaus Šv. Pranciškaus Asyžiečio (Bernardinų) bažnyčioje vyks tituliniai atlaidai. Parapijos iškilmės, truksiančios 4 dienas, kiekvieną dieną prasidės Šv. Mišiomis ir tai dienai skirtomis įvairiomis veiklomis: nuo bažnyčios altoriaus šventinimo, labdaros bėgimo iki pietų stokojantiems bei šventinių koncertų. Visi renginiai ir iniciatyvos šiemet skirtos paminėti 500 metų bažnyčios konsekracijos (pašventinimo) jubiliejų.

Šeštadienį, 18.00 val., Šv. Mišias aukos Vilniaus arkivyskupas, metropolitas Gintaras Grušas.

Tradiciškai bus minima Pasaulinė gyvūnijos ir švento Pranciškaus Asyžiečio, gyvūnų globėjo, diena. Todėl spalio 4 dieną, sekmadienį, kviečiami gyvūnų mylėtojai su savo augintiniais. Išklausius 12.30 val. Šv. Mišias bus laiminami atvykusių vilniečių naminiai gyvūnai.

*
Kauno fotografijos galerija ir šiuolaikinio meno knygynas „Six Chairs Books“ spalio 2-4 dienomis kviečia jau į antrąjį „Kaunas Art Book Fair“ renginį.

Spalio 2 d. (penktadienis)

Local Pub 3 (Lakūnų g. 51) Mariaus Čepulio paroda „Žvilgsniai

VGTU teatras-studija PALĖPĖ (Pylimo g. 26): Spektaklis „Ikaras“

Kaune vyks „Tarptautinis šokio festivalis Aura 30“. Visa programa skelbiama čia.

Klaipėdos knygų mugė „Pasiduok traukai“. Daugiau apie mugę čia.

Spalio 3 d. (šeštadienis)

Legendos klubas (Kalvarijų g. 85): Asociacijos „OldSchool FIST“ atidarymo koncertas, keturių valandų Hard@heavy rock programa.

Spalio 4 d. (sekmadienis)

Raganiukės teatras: Interaktyvus spektaklis „Raudonkepurė ir Vilkas“

Į spektaklį - žaidimą kviečiami vaidinti ir vaikai, drąsiai užlipę ant scenos iš žiūrovų salės. Žadama, kad jiems bus atskleidžiamos didžiausios teatro paslaptys – vaikai savo akimis galės pamatyti, kaip kuriamas teatras.

Spalio 5 d. (pirmadienis)

„AP galerijoje“ atidaroma atvežtinė rusų grafikės Annos Bogdanovos paroda „Paukščių takais“. Autorė grafikės ir iliustratorės amplua pradėjo dirbti kiek daugiau nei prieš dešimtmetį. Menininkės braižas tapo atpažįstamas rusų parodiniame meno lauke, įvairiuose reklamos projektuose, o dabar su grafikės kūryba turi progą susipažinti ir lietuviška žiūrovų auditorija.

Spalio 6 d. (antradienis)

Klaipėdos Jaunimo teatras / KJT: spektaklis „Žiurkiagalviai“, pagal Natacha De Poncharra pjesę „Žiurkiagalviai“ (arba „Nevykėliai”).

Spalio 7 d. (trečiadienis)

Valstybiniame jaunimo teatre bus rodomas režisieriaus Eimunto Nekrošiaus spektaklis „Cinkas“ pagal baltarusių autorės Svetlanos Aleksijevič knygas „Cinko berniukai“ ir „Černobylio malda“.

*
Nepatogus kinas online: Pandemijai visame pasaulyje koreguojant kino premjerų ir festivalių planus, „Nepatogaus kino“organizatoriai keičia festivalio formatą ir džiaugiasi, kad šiemet filmai ir renginiai bus prieinami visiems. 14–asis tarptautinis žmogaus teisių dokumentinių filmų festivalis spalio 7-18 d. per šalį keliaus virtualiai, o žiūrovai įspūdžiais galės dalintis po seansų pasilikę virtualioje kino salėje.

Festivalio atidarymo virtualiame seanse – atidarymo ceremonija tiesiogiai iš Lukiškių kalėjimo bei lietuviško dokumentinio filmo „Pavyzdingas elgesys“ premjera. Po peržiūros vyks susitikimas su filmo kūrybine komanda. Daugiau informacijos čia.

*

Lietuvos Mokslų akademijos didžiojoje konferencijų salėje (Gedimino pr. 3, Vilniuje) vyks susitikimas su operos soliste Irena Milkevičiūte. Dalyvaus jos studentai, koncertmeisterė Raminta Gocentienė, operos solistas, LMTA profesorius Vladimiras Prudnikovas. Renginį ves kultūrologė profesorė dr. Rita Aleknaitė-Bieliauskienė.

Spalio 8 d. (ketvirtadienis)

Lietuvos rusų dramos teatras: dviejų dalių drama „Dviejų pasaulių viešbutis“, rež. Sigitas Račkys.

Spalio 9 d. (penktadienis)

Šv. Kotrynos bažnyčia: nuo Alinos Orlovos antrojo albumo „Mutabor“ pasirodymo praėjo 10 metų. Ir štai – šio simbolinio jubiliejaus proga albumas perleidžiamas vinilo formatu.

Spalio 10 d. (šeštadienis)

Vilniaus Mažasis Teatras: spektaklis „Motina (Vasa Železnova)“. Scenoje žiūrovai išvys pagrindinį Vasos Železnovos vaidmenį kuriančią aktorę Eglę Gabrėnaitę, už geriausius sezono vaidmenis „Auksiniais scenos kryžiais“ apdovanotus aktorius Gintarę Latvėnaitę ir Darių Gumauską, ir visą skirtingų kartų VMT aktorių ansamblį.
*
Klaipėdoje: Derliaus šventė Senajame turguje.
*
Kaune: Augalų pažinimo ekskursija „Rudeniniai žolinėjimai su Giedriumi“, Rumšiškių miške.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)