Rugsėjo 25 d. (penktadienis)

Kultūros naktis 2020“: Muzika, teatras, dailė, šokis, kinas, kūrybinės dirbtuvės ir dar daugiau renginių jau keturioliktą kartą išsibarsto po Vilniaus miestą. Kaip ir kasmet, lankytojams bus atvertos įvairiausios kultūros erdvės – nuo Prezidentūros kiemų, Valdovų rūmų, Švč. Mergelės Marijos Ramintojos ir Šv. Jonų bažnyčių bei Bernardinų sodo, iki MO muziejaus, Užupio meno inkubatoriaus, meninio avangardo Rūdininkų skvere, šėlstančios Vasaros terasos ir kitų miestiečių pamėgtų vietų.

Goethe‘s instituto net dešimtyje šalių pristatomą interaktyvią instaliaciją „Išnykstanti siena“ jau išvydo Lenkijos ir Ispanijos žiūrovai. Penktadienį, festivalio „Kultūros naktis“ metu instaliacija atsivers ir Vilniuje. Vilniečiai ir miesto svečiai 18 val. kviečiami užsukti į Rotušės aikštę ir dalyvauti ypatingame procese – padėti išnykti iš 6000 citatomis graviruotų kaladėlių sudarytai sienai.

Penktadienio naktį buvusius Vilniaus koncertų ir sporto rūmus nušvies animuota grafinė projekcija „Kilìmas“.

Detalesnę informaciją apie renginius galima rasti čia.

Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras (LNOBT): A. Adam baletas „Žizel“.

Artūro Areimos teatras: Premjera „Už geresnį pasaulį“.

Senųjų amatų dirbtuvėse atidaroma paroda „Istorinio diržo raida“.

Kauno „Gargare“ vyks albumo pristatymas: Grupė „Solo Ansamblis“ kartu su Kanados leidybine kompanija Artoffact Records išleido naują ne tik šalies, bet ir tarptautinei rinkai skirtą albumą „Olos“. Albumas vinilo ir CD formatais pasirodė 2020 m. vasarį, bet dėl susiklosčiusios padėties liko nepristatytas.

Rugsėjo 25-27 d. (penktadienį – sekmadienį)

Turizmo diena Vilniuje: Pasaulinės turizmo dienos proga, organizatoriai kviečia dalyvauti nemokamose ekskursijose, išgirsti šimtmečių pasakojimus ir pamatyti miestą kitomis akimis, pavyzdžiui, moderniąją jo pusę.

Rugsėjo 26 d. (šeštadienis)

Šv. apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčia: Šv. Jokūbo festivalis.

Chemikai ir vėl siaučia. „Chemikų Dienų“ komanda žada tikrą Cheminį šou. Planuojama vieta: sostinės V. Kudirkos aikštė. Daugiau informacijos čia.

Pakruojo dvare prasideda pramogų, maisto ir amatų mugė: paskutinį rugsėjo savaitgalį Pakruojo dvaras pasitinka su 19 a. turgaus šurmulį menančiu renginiu – čia pirmą sykį vyks augalų augintojus, amatininkus, kulinarus ir stipruolius iš visos Lietuvos sutrauksianti „Bumbulinių mugė“. Savo jėgą renginio metu demonstruos ir keliskart stipriausias pasaulio žmogus – Žydrūnas Savickas.

Rugsėjo 27 d. (sekmadienis)

Obuolinės. Rudens mugė Trakų Vokėje.

„Raganiukės teatras“: Interaktyvus muzikinis spektaklis „Trys paršiukai“ (N-3 Spektaklis skirtas vaikams nuo 3 metų).

Nemokama ekskursija Valdovų rūmuose: 500 tūkst. istorijų slepiasi po Valdovų rūmų stogu. Taip, tiek įvairiausių radinių rasta archeologinių tyrimų metu. Krivių krivaičių apeiginės lazdos, 600 metų senumo šiaudinė skrybėlė, seniausias iki šiol Lietuvos teritorijoje rastas koklis su Vyčio atvaizdu, paukščių iškamšos, atkurta antra pagal dydį Europoje koklinė krosnis, slaptos durelės didžiojo kunigaikščio krėsle, bei šimtai kilogramų cukraus rūmų požemiuose, kiekvienas iš šių unikalių eksponatų ir daugelis kitų, papasakos nepaprastą savo ir Lietuvos istoriją.

„Delfi“ primena, kad kiekvieną paskutinį mėnesio sekmadienį nemokamai galima lankyti muziejų nuolatines ekspozicijas. Nemokamo muziejų lankymo modelis taikomas Kultūros ministerijai pavaldiems nacionaliniams ir respublikiniams muziejams. Pagal šį modelį nemokamai muziejuose apsilankyti gali visi pageidaujantys.

Rugsėjo 28 d. (pirmadienis)

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje Vilniaus mikrorajonų garsynų audio takelių perklausa.Organizatoriai kvies naujai atrasti Vilniaus miesto dalių garsines aplinka, pasiklausyti garsovaizdžių iš 5 mikrorajonų: Kirtimų, Užupio, Naujosios Vilnios, Žirmūnų ir Naujininkų. Dalis garsų buvo įrašyti dalyvių Sonic Vilnius garsinių pasivaikščiojimų metu, kita dalis pačių pasivaikščiojimų moderatorių.

Rugsėjo 29 d. (antradienis)

Šv. Kotrynos bažnyčioje Kęstučio Vaiginio ir styginių kvarteto METTIS koncertas „Džiazo portretai“.

Rugsėjo 30 d. (trečiadienis)

Tamsta Club: Aidas Giniotis ir teatro grupė PliumBum. Aktoriai leisis į naujų garsų paieškas per daugelio mintinai mokamas melodijas: žada Vytauto Kernagio dainas pažadinti instrumentais bei balsais – jautriai, įvairiai, svarbiausia – nuoširdžiai.

Spalio 1 d. (ketvirtadienis)

Muzikos vakaras Šventaragio sode: gros saksofonistas Rokas Jaunius.

Spalio 2 d. (penktadienis)

Litexpo rūmai: meno mugė ArtVilnius’20

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)