„Gal kišu nosį ten, kur man nederėtų. Bijau, drebu, bet kišu“, – besiruošdama premjerai savo jaudulio neslepia Kristina Kazlauskaitė. Pirmasis komedijos „Principas“ spektaklis vasario 12 dieną įvyks ne sostinėje, kaip įprasta, o bus parodytas Ukmergės žiūrovams.

„Toks ir buvo mano sumanymas – sukurti spektaklį žmonėms, kurie pasiilgę paprasto, vaidybinio teatro. Vilniuje mes visokių eksperimentų prisižiūrime, o Lietuvoje žmonės paprastesni“, – sako Kristina Kazlauskaitė.

Ankstyvąją rusų klasiko Antono Čechovo kūrybą ji pasirinko neatsitiktinai – nuo studijų metų šios trumpos humoristinės novelės žavėjo aktorę, o vienu metu ji net buvo pradėjusi jas repetuoti Jaunimo teatre. „Tačiau tada spektakliui, matyt, dar nebuvo laikas pasirodyti“, – svarsto režisūroje save išmėginti nusprendusi aktorė.

Kristina Kazlauskaitė

Kristina neabejoja, kad Antono Čechovo kūryba šiandien kaip niekada aktuali, o spektaklio situacijose žmonės lengvai atpažins save, savo ydas, tuščias ambicijas ir kvailų principų susikirtimą su tikrove. „Ar jums atrodo, kad gyvenimas pasikeitė? Keičiasi sistemos, technologijos, bet žmogus myli, nekenčia, juokiasi ir verkia lygiai taip pat. Teatras į gyvenimo situacijas mums leidžia pažvelgti aštriau, ironiškiau“, – neabejoja Kristina Kazlauskaitė.

Lygiai prieš dvidešimt metų aktorė Redita Dominaitytė vieną iš dabartinio spektaklio vaidmenų jau turėjo – ji vaidino prisirpusią ir ištekėti trokštančią dukterį. „Principe“ Kristina Kazlauskaitė Reditą pakvietė suvaidinti du vaidmenis – motinos ir dukters. „Abi mano moterys mėgina pasipriešinti vyriškam pradui“, – kol kas šykščiai apie vaidmenį kalba aktorė ir priduria, kad dirbti su Kristina Kazlauskaite ir scenos partneriais – Andriumi Kaniava ir Gediminu Storpirščiu – jai yra didžiulė dovana. „Kai repetuoji su tokiais kolegomis, klausimų dėl kokybės parametrų nekyla“, – neabejoja Redita.

Vienose scenoje su Kristina Kazlauskaite ne kartą vaidinęs aktorius Gediminas Storpirštis sako esantis laimingas, galėdamas drauge pratęsti buvimo kartu džiaugsmą. Jis žavisi režisierės fantazija ir per repeticijas atidžiai gaudo kiekvieną patarimą. „Kristina – fantastiškai talentinga aktorė, tikras aktorystės vulkanas. Ji gerai žino, kokiais siūlais yra siuvamas kiekvienas vaidmuo, stebėdama mus iš šalies, negaili pasiūlymų, patarimų, gali juos priimti arba ne, bet jos palaikymą visada jauti“.

Gediminui Storpirščiui pritaria ir Andrius Kaniava, Kristinos Kazlauskaitės taip pat pakviestas vaidinti šiame spektaklyje. „Principas“ labai tinka šioms dienoms, – įsitikinęs Andrius Kaniava. – Niekas labai juk ir nepasikeitė, o mes dažnai patiriame, kad principą ir bukumą skiria vos vienas žingsnis“.

Kristinos Kazlauskaitės režisuojamo spektaklio pagal Antono Čechovo noveles „Principas“ premjeros spektakliai nuo vasario 12 dienos – Ukmergėje, Alytuje, Birštone, Panevėžyje, Jonavoje, Utenoje, Telšiuose, Rokiškyje, Klaipėdoje Kaune ir Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)