„Sturle Dagsland“ duetas apgaubtas mitinės skandinavų dvasios ir išsiskiria kuriamais elektronikos, įvairiausių instrumentų garsais ir vokalo variacijomis: nuo krištolinio tyrumo balso iki sielą apnuoginančio klyksmo, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Įdomu ir tai, kad „Sturle Dagsland“ muzikoje atsispindi ypatingų vietovių atgarsiai. Savo įrašus dueto broliai darė išskirtinėse pasaulio vietose – Norvegijos kalnuose, apleistose industrinėse erdvėse Rusijoje, sovietiniuose povandeniniuose laivuose Rytų Europoje, koncentracijos stovyklose Vokietijoje ir net Grenlandijoje.

„Mes visuomet ieškom unikalaus skambesio ir įdomių vietų pasaulyje tam skambesiui išgauti, o vietų diktuojamą atmosferą įtraukiame į savo kūrinius. Juk dainavimas, kaukimas ir rėkimas su 200 haskių Grenlandijoje dovanoja mūsų kūriniams žymiai įdomesnę atmosferą“ – teigia duetas. VICE apibūdino juos kaip „neapibūdinamus“, o D. Britanijos muzikos platforma „The Line Of Best Fit“ pakrikštijo duetą vyriškuoju Björk.

Šį trečiadienį norvegai pasirodys drauge su lietuvių grupe „Homechestra“. Kaip teigia jos nariai, koncerte jie kalbės apie tai, kas kiekvienam artima. „Visi mėgstame muziką, kurios klausomės namie ir kuri atneša tokį gerą ramybės jausmą. Būtent tą ir nešamės į šį koncertą – ne fejerverkus, o namų orkestrą, kuris priverčia dainuoti duše arba padaryti keletą šokio judesiukų prieš sėdant prie stalo valgyti“ – teigia „Homechestra“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją