Visada kupina naujų idėjų

Pastaruoju metu veiklos aktorei tikrai netrūksta: miuziklo „Gilyn į mišką“ repeticijos, gastrolės po užsienį su spektakliu „Lokis“, darbas kituose spektakliuose bei filmuose, buvimas mama, juokingų vaizdo įrašų kūrimas socialiniuose tinkluose. Moteris pripažįsta, kad nėra lengvai nusėdinti vietoje ir, kai tik pritrūksta veiklos, visada sugalvoja ką nors naujo.

„Mes visi turime daug rolių, tik patys apie tai gal ir nepagalvojame. Mes esame vaikai savo tėvams, broliai, sesės, mylimieji, partneriai, draugai, darbuotojai. Lygiai taip pat ir aš turiu įvairiausių rolių, kurias derinu. Aš visą laiką daug darau. Man patinka turėti daug įvairių veiklų. Visada sugalvoju ką nors naujo, pavyzdžiui, vasaros pradžioje, kai neturėjau daug darbų, nutariau kurti video filmukus. Viduje degė energija, kurią norėjosi kur nors išlieti, tai ir radau tam terpę. Ramiai sėdėti aš nemoku“, – laidoje „GARSIAI!“ kalbėjo E. Latėnaitė.

Profesiniai malonumai ir iššūkiai

Paklausta, kas aktorystėje jai suteikia daugiausiai džiaugsmo, Elžbieta neslepia susižavėjimo beveik kiekvienu skirtingu projektų darbo etapu, tačiau kelis iš jų išskiria labiausiai.

„Man tikrai labai patinka skaityti filmo, kuriame vaidinsiu, scenarijų. Ypač, kai tai yra geras ir įdomus scenarijus. Tada aš fantazuoju, kaip vieną ar kitą sceną vaidinsiu su tuo kitu partneriu ar partnere.

Pats filmavimosi procesas man yra labai išsiilgtas ir aš dievinu darbą kine“, – su užsidegimu sako Elžbieta.

„Kai reikia mokytis užsienio kalbos – tai irgi man visada patinka ir įkvepia. Yra vienas spektaklis „Lokis“, kuriuo labai džiaugiuosi. Mes jį kūrėme kartu su tarptautine komanda. Su juo mes vis išvažiuojam gastrolių ir aš vis išmokstu jo pradžios tekstą tai lenkų, tai ispanų, tai vokiečių kalba. Važiuosime į Kiniją, tai kinų kalbos, deja, man sakė nesimokyti. Nežinau, kodėl. Aš sakiau, aš noriu“, – kiek ironišku tonu mintį užbaigia komikė.

Ji prasitaria, kad aktorystė atneša ne vien pripažinimą, naujų kalbų mokėjimą, projektų įvairovę. Be viso to yra dar vienas neįkainojamas dalykas.

„Susipažinimas su žmonėmis gali būti vienas brangiausių dalykų projekte, nors aktorystė yra mano pašaukimas ir darbas. Pavyzdžiui, miuzikle „Gilyn į mišką“ atradau kelias koleges, kurios tapo mano draugėmis. Ten pat princo, mano mylimojo, rolę atliekantis Vaidas Baumila yra tas žmogus, su kuriuo galime ir juokauti, ir sutarti, ir kalbėti apie daug ką. Tikrai labai smagiai partneriaujame. Tad kartais projekte žmonės yra dovana, ne tik pats projektas“, – džiaugiasi aktorė.

Moteris atvirai kalba, kad šiame darbe kartais netrūksta tiek psichologinių, tiek fizinių išbandymų, tačiau visiškai tuo nesiskundžia.

„Pavyzdžiui, per praeitą gruodį aš turėjau trisdešimt keturis spektaklius – daugiau nei mėnesyje yra dienų. Tai kai tu supranti, kad tūkstančiams žmonių atiduodi savo energiją, kažkiek tai tikrai vargina. Bet aš jau esu suaugusi ir galiu savimi pasirūpinti. Dažniausiai pasiruošiu tokiems etapams: stengiuosi pamiegoti, pasportuoti, gerti vitaminus, eiti į masažų salonus, nepamiršti atsipalaiduoti. Mano darbe yra streso, bet aš tai priimu, nes myliu savo darbą“, – užtikrintai kalba profesionali aktorė.

Pasakodama apie įsimintiniausius savo vaidmenis ir projektus ji pažymi pastaruosius savo darbus, kurie moteriai teikia daugiausiai malonumo.

„Mane labiausiai iš spektaklių veža „Lokis“. O iš vaidmenų – britės, kur aš kalbu su fake British akcentu Valstybinio Vilniaus mažojo teatro spektaklyje „Bedalis ir labdarys“. Kaip vaidmuo, manau, man visai neblogai išėjo, bet kviečiu visus ateiti ir susidaryti savo nuomonę patiems“, – kviečia Elžbieta.

Pirmasis miuziklas – rusų kalba

Neseniai išėjęs pirmasis menininkės suvaidintas miuziklas „Gilyn į mišką“ yra rusų kalba. Laidoje „GARSIAI!“ ji papasakojo, kaip ir kada taip gerai įvaldė šią kalbą.

„Man taip išeina, kad aš darbams ruošdamasi išmokstu kalbas. Pavyzdžiui, vokiečių filmui esu pasimokiusi vokiečių kalbos. Taip pat kitam, rusų filmui „Nastia“ aš išmokau rusiškai, nes buvo didelis scenarijus, man atiteko pagrindinis vaidmuo. Beveik pusantro mėnesio filmavimo, todėl buvo didelis poreikis išmokti. Aš labai rimtai dirbau su kalbos ugdytoja, Lietuvos rusų dramos teatro vadove Olga Polevikova, kuri mane mokė kalbėti su kuo mažesniu akcentu. Ir man visai neblogai išėjo. Taip neblogai, kad režisierius, iš pradžių galvojęs, jog mane dubliuos tikra rusė, po filmavimo nusprendė, kad aš pati save dubliuosiu. Tad paliko mano pačios kalbėjimą.

Būtent tada aš labiausiai prasilaužiau su rusų kalba, todėl besiruošiant miuziklui jau reikėjo įdėti mažiau pastangų. Nors, žinoma, tikrai reikėjo dirbti su kiekviena fraze, nes mes visi turime akcentą, savo kalbos aparatą, kuris skirtas tik mūsų gimtajai kalbai. O kai mokomės kitą kalbą, pradeda dirbti tie raumenys, su kuriais mes paprastai nedirbame. Visa mūsų burna yra kaip kūnas. Tai man tikrai yra labai įdomu su tuo dirbti“, – sako E. Latėnaitė.

JuokinaInstagramlankytojus

Pašnekovė pasidalino, kaip jai kilo mintis instagrame pradėti kurti juokingus video filmukus ir kas ją įkvėpė labiausiai.

„Aš pamačiau kolegos ir bičiulio Gyčio Ivanausko juokingą „Instagram Story“ ir nusiunčiau juokingą atsakymą – tokiu būdu gimė personažas Jadzė. Vėliau sukūriau dar vieną atsakymą kitam kolegai, ir tada dar kitam, ir dar kitai. Ir tada kažkaip įsivažiavo visa tai, nes vis sulaukdavau palankių vertinimų. Todėl ir toliau kūriau tokius video.

Pasirodė labai juokinga, kai tu darai atsakymus toms „Instagram Stories“. Man patinka pats tų istorijų žanras. Jos gali būti labai įvairios ir žmonės jas skirtingai naudoja, skirtingiems tikslams, skirtingais būdais. Man jas labai patinka žiūrėti. Ir dėl to gimė tas noras atsakyti, kažkaip pakomentuoti. Juk visi mes atsakom į jas tyliai sau žiūrėdami ir pagalvojam „o geras“ arba „o jėtau, kokia nesąmonė“. Tai aš visa tai garsiai pasakau kokiu nors kūrybišku būdu, paprastoje visiškai namų erdvėje“, – pasakoja aktorė.

Paklausta, kaip nusprendžia, kokioms instagramo žvaigždėms kurti linksmus atsakymus, ji neslepia, kad pasirenka aktyviausias ir auditorijai labiausiai pažįstamas asmenybes (Gerda Bieliauskaitė, Paulius Mikolaitis-Paul de Miko, Agnė Litvinienė ir pan.) dėl jų aktyviai keliamo turinio ir tikrų emocijų, aiškiai artikuliuojamų nuomonių.

Elžbieta džiaugiasi, kad daugelis į jos atsakymus reaguoja tik palankiai ir piktų atsiliepimų dar nėra sulaukusi. Ji pabrėžia, jog savo kuriamais filmukais jokiu būdu nesiekia įžeisti „influencerių“.

„Aš visą laiką sakau, kad jei ką nors įžeidžiu – tai nėra mano tikslas ir aš tikrai atsiprašyčiau. Jūs man tik pasakykit „Elžbieta, tu peržengei ribą, tai mane žeidžia“.

Vieno personažo – negana

Humoras – toks dalykas, kad moralės ir etikos ribas kartais galima peržengti, to nesiekiant. Gali būti, kad kito riba prasilenkia su tavo riba, ir gali kas nors pasirodyti visai nejuokinga. Gal aš ir nematysiu, kad padariau kažką blogo, bet pripažinsiu arba apgailestausiu, kad tai įžeidė“, – tvirtina aktorė.

Kai moteris suprato, jog per dažnai pradeda būti siejama su Jadzės personažu, socialiniuose tinkluose gimė dvasinė mokytoja Ganga, už kurios slypi ir tam tikros visuomenės dalies pajuoka.

„Aš čia pašiepiu tai, kad šiais laikais daug yra tokių dvasinių mokytojų, ir labai reikia gebėti atsirinkti, ko jie moko, ar jie tikrai turi kompetencijos mokyti. Kartais tu sumoki masažistui didelius pinigus ir matai, kad tas žmogus nelabai net anatomiją nusimano. Lygiai taip pat ir su tais dvasiniais mokytojais. Dėl to kilo mintis sukurti tokią dvasinę „influencerę“ Gangą.

Kartais net neakcentuoju personažo. Tiesiog vyksta kažkokia istorija ir tiek. Atsirado ir grotažymė #gangosistorijos, kuri apjungia ir Jadzę, ir Gangą“, – pasakoja moteris ir patikina, kad ateityje dar gali atsirasti ir kitų personažų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)