Iš viso šimtas rašytojų, tarp jų - Salmanas Rušdis, Milanas Kundera, Džonas le Karė, Džonas Irvingas, Nadinė Gordimer, Karlosas Fuentesas ir Normanas Meileris, - atidavė "Don Kichotui" 50 procentų daugiau balsų negu į antrą vietą patekusiam kūriniui.

Informacija apie kitas vietas užėmusius kūrinius kol kas neskelbiama. Kiekvienas apklausos dalyvis turėjo išvardinti dešimt, jo nuomone, "geriausių ir svarbiausių pasaulinės literatūros kūrinių". Apklausoje dalyvavo rašytojai iš 50 valstybių.

Dviem dalimis 1605 ir 1615 metais išleistas romanas "Don Kichotas" pasakoja apie senstantį riterį, kuris keliauja po Ispanijos La Mančos sritį, atlikdamas įvairiausius beprotiškus žygdarbius savo mylimosios Dulsinėjos (Dulcinea), kurios niekada nematė, garbei.

Apklausą surengė Norvegijos knygų klubo redaktoriai, tikėdamiesi populiarinti klasikinę literatūrą, kaip alternatyvą televizijai, vaizdo ir kompiuteriniams žaidimams.

Turima informacija, į sąrašą su daugiau negu viena knyga pateko dešimt autorių: F.Dostojevskio kūrybai atstovauja keturi kūriniai, po tris buvo atrinkta iš F.Kafkos, V.Šekspyro (William Shakespeare) ir L.Tolstojaus kūrybos, į sąrašą taip pat pateko po du Viljamo Folknerio (William Faulkner), Giustavo Flobero (Gustav Flaubert), Gabrielio Garsijos Markeso (Gabriel Garcia Marquez), Homero, Tomo Mano (Thomas Mann) ir Vidžinijos Vulf (Virginia Woolf) kūrinius.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją