Lietuvoje šiandien tėra išlikusi tik viena Žygimanto Vazos valdymo metų Trakų vaivadijos vėliava. Parodoje eksponuojamos Lietuvos, Lenkijos ir Saksonijos valdovo Augusto Stipriojo valdymo epochos autentiškos Lietuvos vėliavos, 17 amžiaus trimito vėliava.

Valstybinės vėliavos, atitekusios švedams karo metu, buvo vertingas pergalingo žygio trofėjus, pranešė Lietuvos dailės muziejus.

Greta šių autentiškų Lietuvos valstybės vėliavų parodoje taip pat eksponuojamos dvi dešimtys LDK istorinių vėliavų faksimilių, sukurtų pagal Hoffmano ir Johanssono albumo piešinius. Tai Radvilų, Višnioveckių, Oginskių pulkų vėliavos.

Šios vėliavos iki mūsų dienų neišliko arba yra visiškai sunykusios.

Į parodą atvežti žemėlapiai atskleidžia 17-18 amžiaus švedų karinių žygių maršrutus. Eksponuojami devyni originalūs 1655 metų bei du 18 amžiaus Lietuvos ir Žemaitijos žemėlapiai, taip pat Lietuvos Brastos ir Biržų miestų bei tvirtovių planai, Plungės miesto panorama.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją