Parodoje pristatomi jaunieji fotomenininkai ir kitų disciplinų autoriai, pasitelkiantys fotopriemones sumanymams realizuoti. „Stebėjimo taktikos“ nagrinėja objekto ir fiksuotojo santykį.

Parodoje fotografai Joana Deltuvaitė, Jurgita Gelucevičiūtė, Kernius Pauliukonis, skulptorius Juozas Laivys, pseudonimu “Personažas Nr.1” pasirašantis architektas diktuoja savo taisykles ir fiksavimo procesas tampa aiškiai artikuliuotu kritiniu ir kūrybiniu gestu.

Autorinis žvilgsnis šioje parodoje tampa objektą išlaisvinančiu ir sureikšminančiu veiksmu.

Kerniaus Pauliukonio stebimi žmonės, sustingę riksme, bando nutraukti nebylią nespalvotos fotografijos tylą. Atvirai režisuotose fotografijose jaunas autorius taikliai pašiepia vojeristines realybės šou tendencijas.

Stebėti arba būti stebimam šiandien tapo ne tik kasdieniu reiškiniu, bet ir įsitvirtino kaip mūsų gyvenimo paralelės.

Fotografės Joana Deltuvaitė ir Jurgita Gelucevičiūtė taip pat stebi kintančią socialinę tikrovę, tik jų objektyvai nutaikyti ne į žmones, o į aplinką. Jurgitos Gelusevičiūtės akiratin patenka urbanistinės erdvės transformacija. Kintantys visuomenės santykiai ir gyvenimo sąlygos autorės darbuose išsiskleidžia erdvės perkūrimo dokumentacijomis.

Menininkė, stebėdama architektūrinį objektą, nesiekia ten perkelti ir žiūrovo, jame atsiskleidžia šiuolaikinio gyvenimo realijos - noras išlikti ir sugebėjimas prisitaikyti. Joana Deltuvaitė taip pat stebi aplinką, bet ją domina ne eksterjerai, o interjerai ir pačios smulkiausios tų interjerų detalės.

Autorė savitu žvilgsniu pažvelgia į “nusidėvėjusius” prekinius ženklus ir reklamose mitologizuotus geresnės buities atributus. Nepadailintas kasdieniškų daiktų portretas formuoja ir jų savininkų įvaizdį, neretai sukonstruotą iš masinės medijos suformuotų klišių atplaišų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją