Pasaulyje žymus dailininkas M.Chagallas, gimė ir augo Vitebske, žydų šeimoje, vėliau išvažiavo bendraminčių ieškoti į Paryžių, dirbo JAV, keliavo po pasaulį, nugyveno ilgą ir turiningą gyvenimą, pranešė muziejus.

Savo kūryboje supynęs senąsias ir moderniąsias meno tendencijas, tapė peizažus, įvaldęs skirtingas raižinio technikas kūrė sąmojingas ir išraiškingas iliustracijas, reikšmingus scenografijos darbus, tapybą, paliko didžiulį tapybos ir litografijos darbų ciklą, mozaiką.

Įkvėpimo semdamasis senajame mene M. Chagallas tapo futurizmo srovės dalimi ir nuspėjo avangardo ateitį. O siurrealiai ekspresyvus kūrybos būdas laikui bėgant tapo laisvesnis ir lengvesnis.

Parodoje galima bus pamatyti ir kitų to meto avangardistų darbus - Vasilijus Kandinskio, Georges Braque, Andre Massono, Fernando Leger, Alexander Calder, Pablo Picasso, Raoul Ubak, Joan Miro, Henri Matisse, Bazen, Antoni Tapies, Piere Paliu, Pierre Tal-Coat, palikusius didelį įnašą į avangardo formavimąsi, nuo klasicizmo iki kubizmo ir siurrealizmo.

Paroda veiks iki liepos 30 dienos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją