Tai yra penktoji užsienio valstybių diplomatinių atstovybių vadovams ir jų sutuoktiniams ministerijos parengto pažintinių išvykų po Lietuvą ciklo „Lietuvos pasididžiavimas: paslaptys ir žavesys“ dalis.

Sumanymo tikslas – supažindinti užsienio valstybių diplomatinių atstovybių vadovus ir personalo narius su Lietuvos regionų specifika, skatinti juos aktyviau prisidėti prie Lietuvos regionų ir užsienio partnerių bendradarbiavimo plėtros.

Pažintinės kelionės rengiamos du kartus per metus – vasarą ir rudenį. Kelionių metu diplomatai susitinka su vietinės valdžios, bendruomenių atstovais, įdomiais žmonėmis, yra supažindinami su įdomiausiais pasirinktų regionų istorijos faktais, kultūros paminklais, regiono specifiką atspindinčiais ekonominiais objektais, kulinariniu paveldu.

Kelionės po Aukštaitiją metu diplomatai ir jų sutuoktiniai Biržuose susitiks su miesto bendruomenės atstovais, Biržų pilyje savivaldybės atstovai lankytojus supažindins su rajono plėtros kryptimis ir galimybėmis.

Numatyta taip pat aplankyti Daugyvenės kultūros istorijos muziejų-draustinį, apžiūrėti archeologijos, liaudies meno, dvarų istorijos ir buities, miestų ir miestelių istorijos, kaimų architektūros, etnografijos eksponatus.

Burbiškio dvare diplomatus ir jų sutuoktinius priims Radviliškio rajono meras, Kleboniškio kaime lankytojai apžiūrės 1884 metais statytą ir dar veikiantį vėjo malūną, Šeduvoje aplankys XX amžiaus pradžioje pastatytą mūrinį vėjo malūną, garsėjusį kaip velnių malūną.

Išvykos metu diplomatai ir jų sutuoktiniai taip pat lankysis Kėdainiuose, kur apžiūrės miesto senamiestį, Sinagogą, Evangelikų reformatų bažnyčią, Škotų pirklių namą.

Lietuvos pristatymo ambasadoriams projektas pradėtas įgyvendinti 2004 metų birželio 25 dieną ekskursija po matomą ir nematomą Vilnių. 2005 metų birželio 22-23 dienomis surengta ekskursija po Žemaitiją „Paskutiniai Europos pagonys“, spalio 14 dieną – ekskursija po Dzūkiją „Miškų kolonizacija. Dzūkijos apgyvendinimo raida“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją