Naujosios Hanzos miestų draugija buvo įkurta 1980 m. Jai priklauso 163 Šiaurės Europos ir Baltijos jūros regiono miestai iš 15 Europos valstybių. Tai savanoriška miestų draugija, kuri siekia ekonominės, kultūrinės ir socialinės Europos vienybės.

Kasmet viename iš Hanzos draugijos miestų yra rengiama Hanzos dienų šventė, į kurią suvažiuoja oficialūs delegatai ir turistai iš kitų šios draugijos miestų. Šiais metais 26-oji Hanzos dienos šventė vyksta Vokietijoje, Osnabriuko mieste, ir yra pavadinta “Europa Osnabiuke”.

Šventės metu bus minimas 650 metų, kaip buvo įkurtas pirmasis Hanzos miestas, jubiliejus. Organizatoriai žada, kad miesto senamiestis taps didžiule scena, kurioje pasirodys menininkai, muzikantai, prekeiviai. Osnabriuke vyks tradicinė Hanzos mugė, kurioje miestai ne tik pristatys save, bet ir prekiaus tradiciniais patiekalais, gėrimais, suvenyrais.

Tuo pačiu vyks įvairūs seminarai, kur kiekvienas miestas galės pristatyti savo istoriją, čia koncertuos miestų liaudies muzikantai.

Į Hanzos šventę Vokietijoje birželio 13 d., antradienį, išvyksta Kauno miesto savivaldybės tarybos narys Justinas Krėpšta, Administracijos direktoriaus pavaduotojas Alfonsas Jarušauskas, Užsienio ryšių poskyrio vedėjas ir vyriausioji specialistė Lina Duobaitė bei Kauno muzikos ansamblis “Ainiai”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją