Parodoje keliamas klausimas: Ar tikrai fotografija yra tik sustabdytos akimirkos menas? Pristatomi darbai akcentuoja fotografinio pasakojimo galimybes. Kiekvienas autorius ekspozicijoje savitai išplečia momento fiksavimo žanrą, taip fotografai ne tik pasisavina trumpą realybės akimirką, bet rekonstruoja tikrovę į asmeniškas ir intriguojančias istorijas.

Parodai parinkti menininkai skirtingi tiek kūrybinėmis tendencijomis, tiek patirtimi ir atspindi plačią fotopasakojimų paletę. Gintautas Trimakas ir Regina Šulskytė, ne tik Lietuvoje žinomi menininkai, atstovauja kūrybinei fotografijai.

Šiemet Vilniaus dailės akademiją baigiantis Ugnius Gelguda - jaunosios kartos fotografas. O bene aktyviausi šiandienos pajūrio fotografai Vytas Karaciejus ir Adas Sendrauskas atsiskleidžia kaip reportažinės krypties šalininkai.

Fotomenininkai Gintautas Trimakas ir Regina Šulskytė jau ilgą laiką savo kūryboje eksploatuoja pasakojimo strategiją, laiko ar erdvės slinktys yra tapusios šių autorių kūrybiniu credo. Paprastai jie darbuose sujungia du ar daugiau kadrų, kurie papildo vienas kitą ir subtiliomis užuominomis nuveda stebėtojus autorių minčių labirintais.

Jaunajai kartai parodoje atstovaujantis Ugnius Gelguda lyg ir pratęsiantis tą pačią tradiciją, bet jo istorijos daug proziškesnės ir aštresnės. Ugniaus fotografijose - šiuolaikinėje urbanizuotoje erdvėje užaugusios kartos gyvenimas.

Pajūrio fotografams parodoje atstovaujantys Vytas Karaciejus ir Adas Sendrauskas savo pasakojimams skolinasi kino kūrėjų patirtį, fiksuodami įvykius kadras po kadro, nuosekliai stebi tų įvykių tėkmę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją