Kaip rašoma pranešime spaudai, „keliaujančiai“ parodai galerijoms atstovaus 35 geriausi turimi moderniosios ir šiuolaikinės dailės darbai.

„Keliauti vasarą yra įprastas dalykas, todėl ir kultūriniai renginiai iš tuštėjančio Vilniaus turi sekti paskui žmones. Kartu ši paroda bus ir mūsų kaip asociacijos prisistatymas plačiajai publikai“, – sakė „Savicko paveikslų galerijos“ direktorius Raimondas Savickas.

Jo teigimu, pagal parodos užmanymą kiekviena iš septynių asociacijai priklausančių galerijų turėjo pateikti po penkis darbus. „Nesunku nuspėti, jog galerijos pasistengė ir atrinko išskirtinius paveikslus, kurie sudomins dailės mėgėjus“, – sakė R. Savickas.

Pavasarį apie pagrindinį savo siekį – aktyvinti kultūrinį gyvenimą sostinėje – paskelbusi asociacija subūrė „Stasio Juškaus galeriją“, „Savicko paveikslų galeriją“, galeriją „TaDas“ ir „Vašingtono aikštės galeriją“.

Vėliau prie VNMGA prisidėjo VšĮ „Bikuškio Dvaras“, galerija “Menų kiemas” ir skulptūrų parkas “Vilnoja”. Į profesionalų meną besiorientuojanti asociacija į savo tarpą taip pat priima ir menininkus bei menotyrininkus, su kuriais kartu ketina įgyvendinti kultūrinius projektus.

„Šiandien mes prisistatome, tad į pirmąją bendrą parodą deleguojame tik pačius stipriausius kūrėjus. Stengėmės, kad parodoje apsilankę meno mėgėjai galėtų didžiuotis matę lietuviškosios profesionaliosios dailės kūrinius“, – teigė VNMGA prezidentas Donatas Juškus.

Jo teigimu, asociacija laikosi požiūrio, jog poreikis kultūrai žmonėse nėra miręs, tačiau jį reikia sužadinti. „Tikimės, kad aktyvūs mūsų veiksmai padės tai padaryti“, - sakė D. Juškus.

Jau rudenį VNMGA išleis bendrą meno kūrinių katalogą su sostinės galerijų žemėlapiu, kuriame turistams būtų pateiktas specialūs kultūrinių ekskursijų maršrutai. Taip pat VNMGA rengs seminarus, kūrybinius plenerus, konferencijas, inicijuos įvairius meno projektus, o taip pat – teiks rekomendacijas kultūrinės politikos formuotojams. Ateityje VNMGA turi tikslų jungtis į tarptautines organizacijas, asociacijas bei kitas struktūras, kurios būtų susijusios su profesionaliais menais.

Pirmąją bendrą Vilniaus galerininkų parodą nuo birželio 10 dienos galima pamatyti „Savicko paveikslų galerijoje“, įsikūrusioje Daukanto 24, Palangoje. Liepos 15 dieną paroda iškeliaus į Nidą, kur veiks iki rugsėjo, o lapkritį ji vėl „atgis“ Vilniuje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją