Kaip rašoma pranešime spaudai, daugumos balsų persvara šiemet pirmoji vieta, auksinis diplomas ir premija atiteko lietuviui Antanui Kmieliauskui.

Antrąją vietą užėmė vokietis Rolandas Hoftas, trečiąją vietą – turkas Ayahan Kayapinar.

Šiemet visą mėnesį Lietuvoje iš akmens skulptūras kūrė dar skulptorius Igoris Brown iš Izraelio, skulptorė Brigitte Danse iš Belgijos bei Algirdas Kuzma. Vos per mėnesį skulptoriai lauko akmenis pavertė unikaliais meno kūriniais.

Idėja šalia viešbučio „Vilnoja“ įkurti akmens skulptūrų parką kilo verslininkui Vidmantui Martikoniui.

„Akmuo nuo mažens mane traukė. Jis – amžinybės simbolis. Kiekviena skulptūra iš akmens - išskirtinė, vienintelė ir neatkartojama. Galbūt formą ir įmanoma nukopijuoti, tačiau akmens faktūros – ne“, - svarstė skulptūrų parko įkūrėjas V.Martikonis.

2001-ųjų vasarą svajonė virto realybe. Verslininko paramos sulaukę aštuoni garsūs Lietuvos skulptoriai sukūrė pirmąsias skulptūras. Jos išdygo ežero pakrantėje. Per kelerius metus buvo sukurtos kelios dešimtys skulptūrų.

Savo darbus Lietuvoje paliko skulptoriai iš įvairiausių pasaulio šalių.

Prieš šešerius metus 4 hektarų plotas, skirtas skulptūrų galerijai po atviru dangumi, atrodė didelis. Tačiau kasmet verslininko nuomonė keitėsi. Augant meno kūrinių skaičiui, skulptūras teko statyti ir virš Vilnojos ežero paviršiaus.

V.Martikonio tikslas - skatinti ir vystyti natūralaus akmens meną Lietuvoje.

„Kasmet vykstantis skulptūrų simpoziumas – tai puiki galimybė bendrauti šalies ir užsienio skulptoriams, dalintis patirtimi ir kultūra bei laisvai ir nevaržomai realizuoti savo idėjas lietuviškame itin tvirtame ir kietame granite“, – sako V.Martikonis.

Šiuo metu parke prie Vilnojos ežero puikuojasi virš keturiasdešimt išradingiausių skulptūrų, kurias pamatyti gali kiekvienas, atvykęs į Sudervę, Zdziechovskio g. 27, Vilniaus raj.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją