Tai grupinė paroda, kurios dalyviai – menininkai tėvai ir jų vaikai. Parodoje dalyvauja menininkų šeimos, auginančios ikimokyklinio amžiaus vaikus.

Bendri tėvų ir vaikų projektai gimsta drauge (iš naujo ar pirmą kartą) atrandant formų, garsų, žodžių ir reikšmių pasaulį. “Vaiko vystymasis – sudėtingas ir įdomus procesas, kurio metu formuojasi jo socialiniai, estetiniai, vertybiniai įgūdžiai. Pasaulio pažinimo kelyje vaikus supantys suaugusieji gali reikšmingai įtakoti ne tik jų pomėgius ir nuomonę, bet ir svajones, gyvenimus, likimus.” – taip šią parodą apibūdina jos kuratorė Neringa Kūlokaitė.

“Idėja surengti tokią parodą kilo, kai tėvai menininkai leidosi su savo vaikais į nuotykį, kuriame tėvų patirtis leido vaikams surasti išraišką tam, kam dar neretai trūksta žodžių, ir kuriame vaikų nuoširdumas ir atvirumas leido tėvams naujai pažvelgti į jau žinotus dalykus, juos kūrybiškai artikuliuoti, semtis įkvėpimo ir drąsos.

Rezultatas – drauge gimstantys netikėti ir netradiciniai, tačiau organiški sprendimai, įgyvendinti pačiomis įvairiausiomis meninėmis išraiškos priemonėmis” – pasakojo menininkė N. Kūlokaitė.

“Prekybos miestelis „Urmas“ rengia jau ne pirmą parodą kartu su menininkais. Šiems projektams skiriame daug dėmesio, kadangi manome, kad būtent socialiniai projektai padeda išsiskirti rinkoje, taip pat parodo dėmesį prekybos miestelio URMAS lankytojams, šiuo atveju vaikams. Šią parodą organizuojame norėdami paminėti tarptautinę vaikų gynimo dieną.” – sakė prekybos miestelio marketingo projektų vadovas Jonas Plenta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją