Jis yra pripažintas jaunojo suomių teatro lyderis ir bene vienintelis šiuolaikinis Suomijos režisierius, kurio darbai pristatomi prestižiniuose tarptautiniuose teatro forumuose.

Kristiano Smedso teatrą neblogai pažįsta lietuvių publika, - Vilniuje su pasisekimu buvo rodyti jo spektakliai „Dėdė Vania“ (LIFE festivalyje) ir „Voicekas“ (Naujosios dramos akcijoje).

Pastaruoju metu Kristianas Smedsas Vilniuje kartu su aktore Aldona Bendoriūte repetuoja naują spektaklį „Liūdnos dainos iš Europos širdies“, kurio eskizas bus parodytas gegužės 26, 27, 28 dienomis 20 val. „Meno forte“.

„Liūdnų dainų iš Europos širdies“ idėja gimė iš Dostojevskio „Nusikaltimo ir bausmės“. Spektaklio repeticijų procese Kristianas Smedsas rašo naują pjesę, kurios veiksmas prasideda pasibaigus romano įvykiams.

Pjesės centre - viena pagrindinių Dostojevskio romano veikėjų Sonia. Ji sugrįžta mintimis į praeitį, kad papasakotų savo artimiausių žmonių istorijas. „Liūdnos dainos iš Europos širdies“ – tai neįprastai kamerinis ir asmeniškas dialogas su publika apie šiandieninio žmogaus vilčių, idealų ir tikrovės konfliktus.

Spektaklio „Liūdnos dainos iš Europos širdies“ eskizas gegužės pradžioje buvo palankiai sutiktas prestižiniame Briuselio festivalyje. Belgijos kritika ypatingai aukštai įvertino aktorės Aldonos Bendoriūtės vaidybą, kuri yra didžiausias spektaklio atradimas.

Gegužės 27, 28 dienomis 14 val. žiūrovai kviečiami rinktis prie “Stebuklo“ prieš Katedrą, kur prasidės Kristiano Smedso ir grupės Houkka Bros spektaklis „Klajūnas“.

„Klajūnas“ sukurtas pagal rusų stačiatikių legendą apie piligrimą, kuris, viską praradęs, be tikslo klajoja po pasaulį. Neviltį ir vienatvę jam padeda įveikti malda. Kristianas Smedsas kartu su savo draugais ir nepriklausomos menininkų grupės Houkka Bros nariais visą žmogaus gyvenimo istoriją pavaizduoja ant stalo.

Tekstų nuotrupos, paprasčiausi maži daiktai ir kreida padeda sukurti jaudinančią praradimų, vienatvės ir dvasinės kelionės istoriją. Prieš spektaklį žiūrovai pakviečiami paklaidžioti kartu su jo dalyviais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją