Sigito Parulskio „Keltininkas“ sukurtas Naujosios dramos akcijos ‘06 užsakymu.

Pjesėje vaizduojama paskutinė žmogaus gyvenimo diena. Sužinojęs apie mirtiną ligą, vyras nejučia atsiduria paslaptingo taksisto-Keltininko rankose. Realios ir virtualios kelionės po miestą metu jis išgyvena šeimyninių santykių dramą ir sutinka keistus kompanionus, kurie atstovauja skirtingus šiandieninės visuomenės sluoksnius.

Detektyvinė kelionės kolizija atveria paties herojaus baimes ir troškimus. Pagrindinis pjesės veikėjas norėtų, kad jo paskutinioji diena visiems taptų tokia pat reikšminga, kaip ir jam, tačiau pasaulis gyvena savo gyvenimą, ir vieno žmogaus mirtis jo nedomina.

Netikėta pjesės atomazga viską apverčia aukštyn kojom ir sugrąžina į jos priešistoriją. „Keltininką“ repetuoja režisierius Agnius Jankevičius.

Pagrindinį vaidmenį kuria aktorius Arūnas Sakalauskas.

Sigito Parulskio dramų rinktinėje „Trys pjesės“ spausdinamos trys teatre pastatytos ir didžiausio dėmesio sulaukusios jo pjesės „Iš gyvenimo vėlių“, „P.S. Byla O.K.“ ir „Nesibaigianti vienatvė dviem“.

Taip pat publikuojami pokalbiai su S. Parulskiu ir režisieriumi O. Koršunovu, ištraukos iš spektaklių recenzijų ir spektaklių nuotraukos. Knygą išleido leidykla „Baltos lankos“ kartu su Teatro ir kino informacijos ir edukacijos centru.

Sigitas Parulskis kaip dramaturgas debiutavo 1995 metais pjese „Iš gyvenimo vėlių“ ir už tai pelnė „Kristoforo“ apdovanojimą. Be šios, dar sukūrė pjeses „P.S. Byla O.K.“, „Selenos skylė“, „Termenvox“, „Nesibaigianti vienatvė dviem“ ir „Keltininkas“, taip pat pjeses radijo teatrui „Viskas, ko pageidavote“ ir „Nenoriu susipažinti“ bei libretą spektakliui „Barboros Radvilaitės testamentas“. S. Parulskis parašė inscenizacijas pagal M. Bulgakovo „Meistrą ir Margaritą“, P. Cvirkos „Frank Kruk“, bei V. Jerofejevo „Moskva-Petuški“ ir išvertė pjeses A. Vvedenskio „Eglutė pas Ivanovus“ („Labas Sonia Nauji Metai“), D. Charmso „Jelizaveta Bam“, M. Ugarovo „Driskius“, brolių Presniakovų „Vaidinant auką“, L. Andrejevo „Žmogaus gyvenimas“, A. Čechovo „Žuvėdra“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją