Mokslo pažangos premija bus skirta labiausiai nusipelniusiems mokslininkams ar jų grupėms, kurių atradimai ir darbo rezultatai turi didelę įtaką Lietuvos pažangai.

Į Mokslo pažangos premiją, kuri skiriama už mokslo ir Lietuvos intelektualinio potencialo vystymą, pretenduoja profesoriai, širdies chirurgai Vytautas Sirvydis, Algimantas Marcinkevičius bei Giedrius Uždavinys, fizikas Juras Požėla ir lituanistas Zigmas Zinkevičius.

Dėl Partnerystės pažangos premijos, kuri skirta už indėlį į gyvenimo kokybės gerinimą ir šalies konkurencingumo didinimą, varžysis reikšmingiausi šalies biotechnologijos lyderiai profesorius - Vladas Algirdas Bumelis už biotechnologijos mokslo pasiekimų diegimą į gamybą ir Arvydas Janulaitis už Lietuvos šiuolaikinės biotechnologijos pramonės pagrindų sukūrimą.

Kultūros pažangos premijai, kuri skiriama už pasaulinės patirties ir savo talento sklaidą, ugdant Lietuvos ateities kartas visose kultūros apraiškos formose, nominuoti istorikai Alfredas Bumblauskas ir Edvardas Gudavičius už istorinės sąmonės ir pilietinės visuomenės formavimą, docentė Dalia Emilija Dilytė - Staškevičienė už Antikos kultūros sklaidą šalyje ir skulptorius Gintaras Karosas.

"Iš tiesų visi nominantai yra labai stiprūs ir verti Nacionalinės pažangos premijos, tad komiteto laukia išties nelengvas sprendimas - paskelbti Laureatus," - teigia komiteto pirmininkas, Vilniaus universiteto rektorius prof. habil. dr., akademikas Benediktas Juodka.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją