Apdovanojimas šokėjai skirtas už modernaus šokio Lietuvoje puoselėjimą sovietų okupacijos metais.K.Daujotaitę pasveikino kultūros viceministras Juozas Širvinskas, padėkos raštą ir dovaną jai įteikė "Naujojo Baltijos šokio" mecenato bendrovės "Philip Morris Lietuva" Korporacijos reikalų vadovas Sigitas Baltuška.

Šokėjai ir choreografei pagerbti buvo skirtas ir ketvirtadienį parodytas Kauno šokio teatro "Aura" naujausias spektaklis "Prisiminimai apie ateitį".

K.Daujotaitė buvo Danutės Nasvytytės pirmosios išraiškos šokio Lietuvoje studijos auklėtinė. Viena iš nedaugelio šios studijos šokėjų po Antrojo pasaulinio karo K.Daujotaitė liko Lietuvoje ir tęsė Sovietų Sąjungoje oficialiai draudžiamo modernaus šokio tradicijas.

5-ajame dešimtmetyje Kaune ji įkūrė ir iki 1984 metų vadovavo išraiškos šokio studijai ir kolektyvui "Sonata". Joje šoko dabartinė "Auros" vadovė Birutė Letukaitė ir choreografė Aira Naginevičiūtė, šiuo metu vadovaujanti šiuolaikinio šokio trupei "Fluidus".

Nepaisant neigiamo valdžios požiūrio į modernųjį šokį, "Sonata" kaip saviveiklinis kolektyvas pasirodė ne viename buvusios Sovietų Sąjungos mieste.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją