1887 metais parašytą pjesę S.Mykolaitis vadina "tikra mūsų dienų istorija, o joje veikiančių personažų santykius ir aistras prilygina "Lietuvos ryto" penktajam puslapiui".

Tai jau antrasis populiaraus aktoriaus režisūrinis darbas. Praėjusiais metais LNDT Mažojoje scenoje jis pastatė spektaklį "Stop mašina" pagal rusų absurdo klasiko Daniilo Charmso kūrybą.

S.Mykolaičio "Ivanove" vaidins Evaldas Jaras, Rūta Papartytė, Algimantas Zigmantavičius, Remigijus Bučius, Ramunė Skardžiūnaitė, Aušra Štukytė, Algirdas Dainavičius, Vitalija Mockevičiūtė, Džiugas Siaurusaitis, Vaidotas Martinaitis. Spektaklio scenografiją sukūrė Marijus Jacovskis, kostiumų dailininkė - Aleksandra Jacovskytė, kompozitorius - Martynas Bialobžeskis, pranešė LNDT.

Didžiojoje scenoje debiutuojančio režisieriaus nuomone, pjesė "Ivanovas" persmelkta egoizmo, kurio apstu ir šiandieniniame gyvenime.

"Ivanove" perskaičiau esamąjį laiką, ir tai mane apstulbino", - sakė S.Mykolaitis apie kūrinį, kuris, palyginus su populiariosiomis A.Čechovo "Žuvėdra", "Dėde Vania" ar "Trimis seserimis", net ir Rusijoje statomas palyginti retai. Spektaklis bus rodomas balandžio 26 ir 27 dienomis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją