„Nutarėme prisijungti prie Europos muziejų iniciatyvos suteikti galimybę lankytojams pabūti ir pajausti nakties atmosferą muziejuje, – sako Virgilijus Poviliūnas, Trakų istorijos muziejaus direktorius. – Bus galima ne tik apžiūrėti ekspoziciją, bet ir pasinerti į viduramžių pilies gyvenimą kartu su teatralizuoto šou dalyviais paslaptingoje žvakių ir fakelų šviesoje“.

Lankytojai pamatys Trakų „Karališkojo teatro“ aktorių vaidinimus, galės pašokti kartu su senosios muzikos ir šokio ansamblio „Alta danza“ šokėjais, išmėginti drąsą pilies kalėjimo rūsyje, atlaikyti akistatą su budeliu, turintį gausų kankinimo prietaisų arsenalą. Bus galima išbandyti akies taiklumą šaudant iš lanko ir net sulošti šachmatais su pačiu kunigaikščiu!

Šarvais ir ginklais žvangins narsūs riteriai, oriai šilko apdarais šnarės kilmingos damos, už skvernų tampys ubagai ir klounai. Be abejo, veiks tikra viduramžių smuklė, linksmins pilies muzikantai ir dainininkai, lauks staigmenos ir netikėtumai.

Renginio pradžia – 22 val., trukmė – 4 val.

Prie renginio "Muziejų naktis" jau antrą kartą prisijungs ir Mažosios Lietuvos istorijos muziejus, Klaipėdos laikrodžių muziejus, Lietuvos jūrų muziejus, kurie lankytojams pramogas Klaipėdoje organizuos taip pat ištisą naktį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją