Jaunoji menininkė performansui ketina panaudoti du skirtingo tūrio vandens sklidinus plastikinius indus. Juose vandens tūris atitiks žmogaus kūno tūrį prieš ir po anoreksijos.

Pavadinimas "F-10" reiškia kodą ligos-sutrikimo, kai individas nesuvokia savo kūno svorio dydžio ir formos. Performansas bus atliktas antradienį VDA kiemelyje.

Paroda "Ne tikiu" yra tęstinis VDA renginys, kurį organizuoja menotyros studentės. Parodos temą kuratorės apibūdina kaip "visas tikėjimo apraiškas: nuo gilaus religinio iki kasdienio tikėjimo".

"Mums įdomu, kodėl žmonės netiki Kalėdų Seneliu, bet tiki žiniasklaida" - BNS sakė viena iš parodos organizatorių Monika Krikštopaitytė. Šiais metais, skirtingai nei pernai, jau buvo vykdoma darbų atranka. Iš šešiasdešimties parodai pateiktų darbų trečdalis buvo atmesta.

Pasak kuratorių, eksponuoti savo darbus Šiuolaikinio meno centre, kuris rengia panašias meno akcijas, svajoja ne vienas jaunas menininkas, tačiau neprofesionaliems menininkams tai sunkiai pasiekiama. Parodoje "Ne tikiu" studentai turės galimybę išreikšti save kaip menininkus profesionalus.

Projektui pasibaigus ketinama apdovanoti tris įdomiausių darbų autorius. Juos išrinks komisija, kurios nariai - žinomi menotyrininkai Alfonsas Andriuškevičius, Konstantinas Bogdanas, Laima Kreivytė, Austėja Čepauskaitė, Jonas Valatkevičius, Arvydas Šaltenis ir kiti.

Jaunųjų menininkų darbai bus eksponuojami VDA, "Skliautų" galerijoje ir Bernardinų bažnyčioje. Taip pat vyks ir videodarbų peržiūra.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją