Čia susitiks svarbiausieji renginio svečiai- pakviesti vaikai, politikai ir visuomenė. Seminarai ir apskrito stalo diskusijos suaugusiems, kuriuose dalyvaus pranešėjai iš Švedijos padės išplėsti bendradarbiavimo tarp Švedijos ir Lietuvos galimybių spektrą.

Svarbiausia – kūrybiškumas

Dviejų Švedijos vaikų kultūros savaičių metu Švedijos ambasada parodys Lietuvos vaikams ir suaugusiems keletą Švedijos pavidalų: žaidimų aikštelę, piešimo kambarį ir švedų vaikų literatūros skaitymus Švedijos ambasadoje, šiuolaikinį šokį visai šeimai, europinės perspektyvos švedų filmą jaunimo auditorijai, „Svajonių namų ir Jaunimo teatro rengiamą dviejų dienų dramos užsiėmimus paaugliams, o teatras Regionteatern Blekinge Kronoberg viešės „Assitej Lietuva“ Šiaurės ir Baltijos šalių teatro festivalyje Klaipėdoje pristatydamas pjesę patiems mažiausiems žiūrovams.

„Kultūra plačiąja prasme – ne vien tai, kas vyksta galerijose, teatruose ir kitose svarbiose vietose. Kultūra yra ir tai, kas vyksta tarp žmonių, nepaisant jų amžiaus. Noras išreikšti save, suformuluoti savo idėjas sąveikoje su kitais – turbūt yra tai, dėl ko gyvename. Mums reikia geriausių spalvingų priemonių saviraiškai ir sugebėjimo įsiklausyti į kitus. Kultūra ir menas gali tapti vienais svarbiausių įrankių gyvenimo įrankių dėžėje“, - teigia projekto autorius Švedijos kultūros patarėjas Torstenas Schenlaeris.

"Pastebėkime vaiką" savaičių metu į žaidimų aikštelę bus kviečiami ypatingieji svečiai (VIP)- vaikai. Kiekvieną dieną nuo gegužės 9-18 dienos ambasada pristatys programą, kurios metu bus galima pažaisti žaidimų aikštelėje, apsilankyti piešimo kambaryje, rengiamame bendradarbiaujant su Vilniaus Vaikų ir jaunimo galerija arba pasiklausyti į lietuvių kalbą išverstos švedų vaikų literatūros skaitymų, kuriuos surengti padės Vilniaus Universiteto Komunikacijos fakulteto Bibliotekininkystės ir informacijos mokslo institutas.

Šios VIP vaikų grupės buvo sukviestos padedant organizacijai „Gelbėkit vaikus“ ir kompanijai „Oriflame“.

P. Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondas yra renginio „Pastebėkime vaiką" globėjas.

Žaidimų aikštelė Švedijos ambasados kieme bus atvira visiems gegužės 13-14 dienomis 13.00-16.00 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją