Choreografės teigimu, jei šia tema daug kalbama spaudoje ir per televiziją, kodėl jos neperkėlus ir į teatro sceną?

Reklama ir masinės informacijos priemonės įtvirtino idealias moters kūno proporcijas, tačiau jos ne visada atitinka realybę. Spektaklio kūrėjų teigimu šiais laikais, kai moterys ir merginos kankinasi sporto klubuose, vartoja liesėjimo tabletes, kad tik atitiktų mistinį standartą „90x60x90“ – tai be galo aktuali tema.

Vaidybiškame šokio spektaklyje pasakojama kaip mergina, kuri nėra patenkinta savo kūnu, keliauja į „stebuklų šalį“ – svorio koregavimo kliniką. Šokiu čia kalbama apie įvairius svorio metimo etapus: liesėjimo tabletes, bulimiją, chirurgines procedūras.

Spektaklio kūrėjai teigia siekiantys sukurti patrauklų spektaklį, kuriame bus visko: šaržo, humoro, ironijos, šiek tiek mistikos, pasakos.

Choreografei talkinantis režisierius Paulius Budraitis teigia, kad šiuo spektakliu nesiekiama pakeisti visuomenės nuomonės, tačiau, jo manymu, scena yra labai tinkama erdvė paskatinti žiūrovus susimąstyti.

Spektaklyje, sukurtame „Lietuvos naujojo šokio projektui‘05“, be pačios B.Urbietytės, šoka Agnė Ramanauskaitė ir Tomas Dapšauskas. Scenografiją ir kostiumus sukūrė Marta Vosyliūtė.

Nacionalinio dramos teatro Mažojoje salėje 17 val. rodomas spektaklis įtrauktas ir į šiai dienai skirtų Valgymo sutrikimų gydymo ir informacijos centras meninių renginių programą.