„Lietuvos pakvietimas į Turino knygų mugę rodo, jog mūsų knygų leidyba sudomina vis platesnę Europos auditoriją. Dalyvaudama Turino mugėje Lietuva prisistatys Viduržemio jūros regiono šalims, kurios iki šiol yra mažiau pažįstamos su mūsų kultūra. Tad pasirodymas Turine yra labai rimtas ir atsakingas uždavinys“, - sakė LR Prezidento patarėja dr. Irena Vaišvilaitė.

„Lietuva yra pakviesta 2007 metais Turino knygų mugėje dalyvauti pagrindinės viešnios teisėmis, todėl šių metų šalies pristatymas reginyje yra tarsi dalis pasirengimo darbų ir įžanga į svarbiausius ateinančių metų renginius“, - sakė LR Kultūros ministerijos sekretorius Rolandas Kvietkauskas.

Lietuvos nacionaliniame stende Turine šiemet bus pristatyta 200 knygų kolekcija, kurią atrinko speciali komisija. Kolekciją sudarys įvairių temų knygos: grožinė, pažintinė, vaikų ir jaunimo literatūra, meno leidiniai bei kiti leidiniai apie Lietuvą, jos istoriją, geografiją ir t.t.

Gegužės 6 dieną mugėje vyks ir Lietuvos prisistatymo renginys. Jame savo kūrybą Italijos publikai pristatys poetai Gintaras Grajauskas, Marcelijus Martinaitis, Kornelijus Platelis ir Agnė Žagrakalytė. Poezijos skaitymus ir diskusijas lydės žinomos Lietuvos džiazo grupės „Jazz Trio“ (Leonidas Šinkarenko, Vytautas Labutis, Arvydas, Joffe) pasirodymas.

„UNESCO Turiną kartu su Roma yra paskelbusi 2006 m. Pasauline knygų sostine, todėl šiemet mugė susilauks didelio susidomėjimo iš įvairių pasaulio kraštų. Aišku, pagrindinis mūsų dėmesys vis tik yra skirtas 2007 metų mugei, kuriai intensyvūs pasirengimo darbai jau yra prasidėję: neseniai italų kalba buvo išleistas lietuvių poezijos antologijos pirmasis tomas, vėliau pasirodys antras tomas bei kitos reikšmingos knygos, rengiama šalies prisistatymo koncepcija ir kultūrinė programa, kitų metų pradžioje startuos specialus Lietuvos prisistatymui Turino knygų mugėje skirtas tinklalapis www.lituania2007.eu“, - sakė Irma Šimanskytė, Lietuvos prisistatymo tarptautinėje Turino knygų mugėje koordinatorė.

Tradiciškai pirmomis gegužės mėnesio dienomis vykstančioje mugėje kasmet apsilanko apie 230 tūkstančių lankytojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją