Oficialiai festivalis prasidės pirmadienį vakare Klaipėdos Žvejų rūmuose, kur šiuolaikinio šokio gerbėjai galės vėl išvysti italų trupę "Aterballetto".

Po itin sėkmingų gastrolių Lietuvos nacionaliniame dramos teatre (LNDT) praėjusį rudenį Klaipėdoje italai pristatys savo naujausią darbą "Jimi Jimi", skirtą legendiniam gitaristui Jimui Hendrixui (Džimui Hendriksui), bei kompozicijas "Songs" ir "Duo". Trečiadienį "Aterballetto" šoks ir Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre (LNOBT).

"Naujasis Baltijos šokis '02" vyks iki balandžio 20 dienos keturiose sostinės aikštelėse Vilniuje - didžiojoje ir mažojoje LNDT scenose, LNOBT ir Radvilų rūmuose. Per šešias dienas festivalio programoje pasirodys trupės ir choreografai iš 10 šalių, įvyks dvi užsienio ir dvi lietuvių trupių premjeros.

"Naujasis Baltijos šokis '02" ketina pristatyti trijų Baltijos ir Rusijos šiuolaikinį šokį, kuris dar tik vystosi. Greta - Šiaurės šalių trupes, kurių meninis bei struktūrinis pavyzdys yra artimiausia siekiamybė, bei Vakarų valstybių, kuriose šiuolaikinis šokis jau daugelį metų turi visas sąlygas vystytis, choreografus.

Festivalyje dalyvaus pasaulyje žinomos trupės ir visai nauji choreografai. Tarp festivalio svečių - svarbiausias Švedijos nepriklausomas choreografas Kennethas Kvarnstromas (Kenetas Kvarnstromas), kuris atveš savo naujausią spektaklį "Fragile", bei vilniečiams jau pažįstama švedė choreografė ir šokėja Virpi Pakhinen.

Festivalis tęsia tradiciją pristatyti savo programoje tarptautines premjeras. Šiemet pirmą kartą savo spektaklius čia rodys Norvegijos "Kreutzer Kompani" ir Estijos "Fine 5". Kauno šoko teatro "Aura" naujausias darbas "Prisiminimai apie ateitį" skirtas pagrindinei šiuolaikinio šokio Lietuvoje sovietų okupacijos metais puoselėtojai Kirai Daujotaitei. Po spektaklio jai bus įteiktas specialus, jau penktus metus iš eilės festivalio mecenato bendrovės "Philip Morris Lietuva" prizas už gyvenimo nuopelnus.

Festivalyje kaip ir kasmet bus rodomi naujausieji lietuvių choreografų darbai - Airos Naginevičiūtės, Vyčio Jankausko kompozicijos, Andželikos Cholinos spektaklis "Meilė". Speciali programa "Nauji veidai" balandžio 18 dieną skirta pristatyti jaunų Lietuvos, Latvijos ir Suomijos kūrybą.

Festivalio metu Radvilų rūmuose vyks šiuolaikinio šokio seminaras, kurį ves latvė choreografė Olga Žitluchina ir Olga Pona iš Rusijos. Britų šokio šimtmetį pristatys Nicholaso Rowe (Nikolaso Rou) vedamos videopaskaitos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją