Lietuvos rusų dramos teatre jis pastatė spektaklius “Pagrobta laimė” (1996), A. Čechovo “Penki pūdai meilės” (“Žuvėdra”) (1997 m.), L. Tolstojaus “Ana Karenina” (2005 m.).

Eduard Mitnickij taip pat pastatė daugiau kaip 150 spektaklių Ukrainos, Rusijos, Vokietijos, Čekijos, Bulgarijos ir kitų šalių teatruose.

„Gyvojo negyvėlio“ režisierė-asistentė – Leokadija Dabužinskaitė, kostiumų dailininkė – Jolanda Imbrasienė.

Sudėtingi Fedios Protasovo, jo žmonos Lizos ir Viktoro Karenino tarpusavio santykiai tik iš pirmo žvilgsnio primena klasikinį meilės trikampį. Didysis rusų rašytojas pjesėje užaštrina aistros ir ištikimybės, meilės ir šeimos temą, sukurdamas aukščiausios įtampos dramatiškumą.

Režisierius atranda savą amžinųjų problemų sprendimą, priartindamas prie mūsų tokius nepaprastus herojų charakterius.

Spektaklyje vaidina Aleksandr Agarkov, Jevgenija Rusakova, Sergej Zinovjev, Anžela Bizunovič, Olga Pasternak, Aleksandra Metalnikova, Vladimir Jefremov, Lilija Mračko ir kiti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją