Ilgai priklausęs „tyliojo modernizmo sąjūdžiui“, Nacionalinės premijos laureatas V.Antanavičius savitą estetinę raišką, kartais vadinama "bjaurumo estetika".

"Transformuoti asambliažų objektai, virstantys žmonių veidais ir figūromis, skrodžia žiūrovą vaizdinių įtaiga. Jo kūriniai nepataikauja žiūrovui, bet provokuoja mąstyti", - rašo parodos rengėjai.

V.Antanavičius dailininko kelią pradėjo Lietuvos dailės institute, kur studijavo grafikos, freskos ir mozaikos specialybes.

Vėliau buvo Vilniaus M.K.Čiurlionio menų gimnazijos pedagogas, o šiuo metu dėsto Vilniaus dailės akademijoje. Per savo meninę karjerą V.Antanavičius surengė apie 20 autorinių parodų bei dar 130 bendrų parodų Lietuvoje ir užsienyje.

Praneša, jog Radvilų rūmuose rengiamoje jubiliejinėje parodoje bus rodomi darbai iš autoriaus dirbtuvės, Dailės muziejaus fondų bei privačių kolekcijų.

Dailės muziejaus ir Lietuvos dailininkų sąjungos rengiama paroda veiks iki birželio 4-os dienos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją